Hlavní obsah

Bělorus Ruseckij z Mostu sní o olympiádě

MOST

Fotbalisté Mostu se hned na úvod druhé ligy postarali o překvapení. Tým, který měl loni problémy se záchranou a až dodatečně dostal licenci pro probíhající ročník, si poradil s favorizovanou Zbrojovkou Brno. Není divu, že po zápase netajili spokojenost střelec vítězné branky Sergej Ruseckij i trenér Michal Zach.

Článek

„Byl to můj první gól ve druhé lize. Při té střele jsem si věřil, ale to by dal snad každý, protože jsem se ocitl ve výborné pozici. Jsem moc šťastný, protože moje branka znamenala tři body. Ze soupeře jsme měli respekt. Postupně jsme se uklidnili a závěr jsme zvládli,“ líčil Ruseckij, který patří do širšího kádru reprezentace Běloruska do 21 let.

„Na evropském šampionátu v Dánsku, kde Bělorusové porazili v boji o třetí místo Čechy, jsem nebyl kvůli zranění. A moje země si vybojovala účast na olympiádě v Londýně. Pořád patřím do běloruského výběru a trenér mi říkal, že mě bude sledovat a že mám šanci ucházet se o nominaci. To by bylo super, kdybych se z české druhé ligy dostal na olympijské hry,“ zasnil se Ruseckij, který kamarádí i se svým krajanem Trubilou ze Slavie. „Vím, že Vitali byl jako já v Mostě, máme k sobě blízko,“ konstatoval běloruský záložník.

Mostecký trenér Michal Zach musel přes léto oželet odchody šesti hráčů základní sestavy -gólman Paleček je už v Karviné, stoper Lafrance a záložník Schut na Žižkově, útočník Badaljan v Ostravě, v Mostě skončili i obránce Knakal a útočník Franěk. „Byl to velký zásah do mužstva, ale pracuji s těmi hráči, které mám k dispozici. Dokázali jsme porazit Brno, a to je na úvod dobrá vizitka mladého kádru. Sezónu jsme odstartovali dobře. Možná ještě lépe, než jsme doufali,“ povídal Zach.

Jaké jsou ambice Mostu? „Není se potřeba někoho bát, ale nebudu říkat, že budeme pořád vyhrávat. Na to asi nemáme kvality. Důležité bude, aby kluci šli do každého zápasu s pokorou i odhodláním. Chci, aby se mladší učili od těch starších a vytvořila se fotbalová parta v tom dobrém slova smyslu,“ dodal mostecký trenér.

Reklama

Související témata: