Hlavní obsah

Dřeli jsme válec, který jsme táhli, komentoval Habanec první výhru Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Nemít starosti se záchranou, předvádět solidní hru a postupně jít výkonnostně nahoru. Takové jsou záměry a cíle fotbalistů Ústí nad Labem v rozbíhajícím se ročníku druhé ligy, do níž spadli po loňském intermezzu v nejvyšší soutěži. Po dvou kolech mají na svém kontě tři body.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenér Ústí Svatopluk Habanec (uprostřed).

Článek

Ústečtí po nevýrazném vstupu do soutěže v Opavě porazili doma rezervu pražské Sparty 2:1. „Překvapilo mě, že soupeř zvolil hodně změn v sestavě oproti svému prvnímu zápasu. Navíc jsem měl informace, že jejich stěžejní hráč Abena přišel pozdě k odjezdu do Ústí, proto nehrál v základu. To bylo pro nás docela pozitivní, protože po přestávce střídal a byl nebezpečný,“ říkal ústecký trenér Svatopluk Habanec.

„Od pětasedmdesáté minuty jsme trošičku dřeli válec, který jsme táhli. Zaplaťpánbu jsme vydřeli vítězství. Je cenné i z toho důvodu, že jsme nebyli kompletní. Dvořák je zraněný, Dragoun si bloknul záda, Jablonský má střevní potíže, Peterka s Volkem jsou na Světové univerziádě v Číně. Proto jsme byli rádi, že na naši nabídku kývnul Zeman z Liberce, který přišel dva dny před zápasem,“ pravil kouč.

Habanec si prosadil, aby Ústí hrálo domácí zápasy v sobotu dopoledne, což je pro klub nevídaná novinka. Na Spartu B přišlo skoro osm set diváků. „Já jsem s tou návštěvou spokojený.  Kdyby hlasatel oznámil, že tady bylo tři sta dvacet lidí, to bych byl zklamaný a lidi by si asi řekli, že Habanec je blbec,“ glosoval to trenér.

Zeman a Brunclík posilami

Krajní bek Michal Zeman odehrál za Liberec v první lize jedenáct zápasů, z toho devět v řadě loni na jaře. „Zaskakoval jsem za zraněného Gebre Selassieho, když tým vedl pan Petřík. Naposledy jsem nastoupil za Liberec letos v červnu na turnaji v Nové Včelnici. Po skončení smlouvy jsem byl přeřazený do béčka. A jsem rád, že se ozvalo Ústí, kde jsem nyní na hostování.  Doufám, že se mi nejbližší půlrok povede. Prvoligové nabídky jsem neměl, soustředím se na druhou ligu,“ líčil 27letý Zeman.

Novou tváří v ústeckém kádru je i 26letý záložník David Brunclík z Mladé Boleslavi, který v první lize nasbíral už 61 startů a dal dva góly. „V létě mi bylo sděleno, že se mnou Boleslav nepočítá, takže jsem nešel ani do přípravy. Tím, že jsem nedostal šanci v mateřském klubu, uvítal jsem možnost jít do Ústí. A těší mě, že jsem dal proti béčku Sparty vítězný gól. Bylo to po situaci, která se musí proměňovat,“ poznamenal Brunclík ke změně dresu i vydařenému úvodu ústeckého angažmá.

Reklama