Hlavní obsah

Opava porazila Vlašim a ve druhé lize zůstává stoprocentní

SOKOLOV

Fotbalisté Opavy zůstávají ve druhé lize stoprocentně úspěšní i po třetím kole. V něm dnes porazili na domácím hřišti 4:1 Vlašim, která naopak poprvé v sezoně nedokázala bodovat.

Foto: František Vrážel

Ani gól Petra Švancary Brnu v Sokolově na první výhru ve druhé lize nestačil.

Článek

Byli to ale hosté, kdo šel ve 20. minutě do vedení. Na Kotyzův centr si na malém vápně naskočil Strnad a hlavou otevřel skóre. Domácí však ještě do přestávky dokázali výsledek otočit. Ve 27. minutě Radzinevičius našel kolmou přihrávkou Mrázka, který střelou po zemi vyrovnal. Stejný hráč ve 36. minutě zůstal zcela volný na zadní tyči, kam prošel centr Sedláčka z rohového kopu, a trefil se podruhé. A to ještě v nastaveném čase prvního poločasu se probil před branku Radzinevičius, ale ve vyložené šanci nedokázal ani vystřelit ani přihrát.

Domácí měli převahu i po změně stran, sedm minut po přestávce rozehrál standardku z levé strany Partyš a Cigánek hlavou zvýšil. Hostující Vukovič pak zahodil stoprocentní šanci, když zblízka netrefil hlavou odkrytou branku. A tak na druhé straně uzavřel těsně před koncem skóre střídající Halaška, který v gól proměnil svůj první dotek s míčem.

Brno má první bod

Ve třetím kole druhé fotbalové ligy se Zbrojovka Brno dočkala prvního bodu, když v nastaveném čase vybojovala remízu 2:2 na hřišti Sokolova. Bodový půst nedávného účastníka nejvyšší soutěže v úvodu sezóny ukončil z poslední akce Polák.

Domácí hráči vstoupili do utkání aktivněji a vypracovali si několik šancí, gól však dalo Brno. O první trefu Zbrojovky v soutěži se postaral uzdravený kapitán Švancara, který poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě. V 36. minutě si naběhl na přihrávku za obranu, kličkou obešel gólmana Bučka a s přehledem zavěsil do prázdné branky.

Baníku se povedlo skóre po hodině hry otočit dvěma góly v rychlém sledu. Nejprve zatáhl Benda míč po pravé straně, ideálně našel nabíhajícího Mliku a ten nedal Burešovi šanci. O dvě minuty později Geňo přenesl hru na Vaněčka, jenž se zbavil protihráče a technickou střelou vymetl šibenici. Vedení mohl navýšit Geňo, který šel sám na Bureše, ale brankáře Brna neprostřelil.

Sokolovští náskok úspěšně bránili do samého závěru, v němž ale Hromkův dlouhý aut propadl až k Polákovi, který střelou k tyči zajistil Zbrojovce bod. V týmu Brna ještě chyběl záložník Koloušek, který se domluvil se Zbrojovkou na spolupráci po návratu z Rakouska.

Karviná vyhrála derby

Fotbalisté Karviné porazili ve slezském druholigovém derby Třinec 2:1 a ve třetím kole získali první body v sezóně. Třinec naopak stále čeká na výhru, na kontě má dosud jen bod.

Karvinští hráli agresivněji a také si vytvořili více brankových příležitostí. Hosté ale dvě třetiny zápasu pozorně bránili a dařilo se jim praktikovat ofsajd systém.

Ve druhé části hry domácí ještě zlepšili kombinaci. Oživení do hry přinesl Ciku, který po hodině hry vystřídal Bartošáka. A už v 69. minutě Ciku nádherně nacentroval do velkého vápna, kde jeho přihrávku zužitkoval Jursa. O čtvrt hodiny později obehrál dva hráče Třince Mišinský, ideálně přihrál Cikuovi a ten se nemýlil. Hosté stihli těsně před koncem už jenom snížit, poté co Malíř potrestal z penalty faul Hrtánka.

Baník Sokolov - Zbrojovka Brno 2:2 (0:1)
Branky: 58. Mlika, 60. Vaněček - 36. Švancara, 90.+2 Polák. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Blažej. ŽK: Dvorník, Čada, Šindelář, Buček - Šamánek, Doležal. Diváci: 1450.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Hájovský, Dvorník, Hanzlík - Benda (70. Domin), Vrtělka, Čada (56. Geňo), Šindelář, Vaněček - Mlika (86. Kura). Trenér: Látal.
Brno: Bureš - Pašek (67. Hromek), Buchta, Zbožínek (26. Pernica), Kasálek - Šamánek, Simerský, Borák, Polák - Švancara, Došek (73. Doležal). Trenér: Wagner.
Bohemians Praha - Sezimovo Ústí 1:2 (0:1)
Branky: 73. Demeter - 30. a 59. Vyhnal. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Zeman. ŽK: Janda, Flachbart, Winter - Vyhnal, Nesvadba, Javorek. Diváci: 420.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Horáček, Drsek, Grznár - Fenyk (71. Penc), Demeter, Macháček, Janda (46. Križan) - Očovan, Huna (62. Duchnič). Trenér: Barát.
Sezimovo Ústí: Fryšták - Ciferský, Ptáček, Nesvadba, Rožboud - Dobal (88. Šturma) - Vukadinovič (80. Kočí), Javorek, Kostečka, Vyhnal (78. Mach) - Sklenář. Trenér: Zákostelský.
Karviná - Třinec 2:1 (0:0)
Branky: 69. Jursa, 84. Ciku - 88. Malíř z pen. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Kovařík. ŽK: Bartošák, Ciku (oba Karviná). Diváci: 1920.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Motyčka, Bolf, Knötig - Bartošák (59. Ciku), Jursa, Hertánek, Miloslavjev (81. Bartozel) - Mišinský, Látal (89. Cverna). Trenér: Kula.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Siegl - Hanus - Malíř, Pospíšil (65. Maroši), Joukl - Gavlák (65. Nekuda), Surynek (77. Szmek). Trenér: Luhový.
Opava - Vlašim 4:1 (2:1)
Branky: 27. a 36. Mrázek, 50. Cigánek, 85. Halaška - 20. Strnad. Rozhodčí: Jech - Chytil, Makovička. ŽK: Čáp, Cigánek, Partyš - Macek, Vebr, Vukovič. Diváci: 1750.
Opava: Blaha - Wirth, Cigánek, Formánek, Čáp - Partyš, Křeček, Sedláček (75. Horka), Vyskočil - Mrázek (90. Neubert), Radzinevičius (86. Halaška). Trenér: Mazura.
Vlašim: Frydrych - Vebr (84. Janda), Petrů, Nešpor, Mareš - Kotyza, Macek, Pokorný, Průcha (65. Kolašinac) - Vrťo (46. Vukovič), Strnad. Trenér: Nádvorník.

Reklama