Hlavní obsah

Odchodu do druhé ligy nelituji, říká karvinský kapitán Bolf

Josef PešoutPrávo

Sedmatřicetiletý stoper René Bolf je nepochybně jednou z nejvýraznějších osobností probíhajícího ročníku druhé ligy. Ještě na jaře byl v kádru Baníku Ostrava a po opuštění prvoligové scény se přesunul do Karviné, které chce pomoci k co nejlepšímu umístění. „I když se nám zatím nedaří, svého rozhodnutí o přestupu nelituji. Ke Karviné mám srdeční vztah,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz po zápase v Ústí nad Labem.

Článek

Cítíte se ve druhé lize jako hvězda? Zkušeností máte tolik, že byste je mohl rozdávat...

Tím, jestli jsem něčím zajímavý ve druhé lize, se nezabývám. Pro mě je prvořadá hra Karviné a proto mě momentálně štve, že jsme v Ústí předvedli špatný výkon a dostali čtyři góly.

Nebyli jste unavení po cestě přes celou republiku?

Cestovali jsme už den předem a vedení nám vyšlo vstříc, že jsme jeli pendolinem. V tomto ohledu se udělalo maximum. Pokud jde o výsledek, za první poločas jsme si lepší skóre nezasloužili.

Loni jste poznal Ústí jako soupeře Ostravy v první lize. Co říkáte na ústecký výkon proti Karviné?

Věděli jsme, že tam jsou šikovní fotbalisté, důrazní a s chutí po úspěchu. Takže mě to ani nepřekvapilo. Spíš bych viděl chybu v našem výkonu. Pokud si to nesrovnáme v hlavách, budeme mít problémy.

Co nejvíc u týmu postrádáte?

Druhá liga je o srdíčku a přístupu. Někdo si asi myslí, že výsledky přijdou samy, ale to není pravda.

Nelitujete tedy svého přestupu do Karviné?

Tak to zase ne. Už jsem to měl naplánované delší dobu. Mám jim co vracet, už jsem v Karviné kdysi hrával. Jsou tam vynikající podmínky, tréninkové plochy i stadión. Karviná je pro mě srdeční záležitostí. Jinam mě to netáhne.

Sledujete dál Baník Ostrava?

Je mi líto, jak na tom je. Jsem „baníkovec.“ Nejsem zapšklý po odchodu. Věřím, že se zvednou a první ligu zachrání.

Reklama

Související témata: