Hlavní obsah

Fotbalista Dort chtěl spáchat sebevraždu. Tragédii zabránila policie

Tragická událost málem zasáhla druholigový klub Vysočina Jihlava. Kapitán fotbalového týmu Filip Dort měl údajně chtít spáchat ve svém bytě sebevraždu, ale naštěstí mu v činu zabránila policie.

Filip Dort (uprostřed) na tréninku jihlavských fotbalistů.

Článek

„Ke konkrétnímu jménu nemohu nic říci, ale v úterý policie vyjela k jedenatřicetiletému muži, který si mohl ublížit na zdraví. Policie mu naměřila 1,2 promile alkoholu v krvi, zjistila, že má v úmyslu ohrozit svůj život, poté ho převezla na protialkoholní záchytnou stanici,“ řekla sport.cz tisková mluvčí policie Jana Kroutilová.

Jedenatřicetiletý fotbalista v minulosti platil za velký talent. Už se v jedenadvaceti letech dostal do pražské Sparty. Jeho talent však stagnoval a z plánů na velké zahraniční angažmá sešlo. Zahrál si také v Blšanech, Liberci, Teplicích a Příbrami, nyní bojuje s Jihlavou o návrat do Gambrinus ligy. V první lize odehrál 145 zápasů a vstřelil 24 gólů, ve druhé nejvyšší soutěži nastoupil do 56 utkání a vstřelil 18 gólů.

V jihlavském dresu nastoupil také v neděli proti Čáslavi (0:0) a Dort v utkání odehrál 81. minut. „Nikdo si nevěříme s balonem. Padla na nás deka. Na tréninku není sebemenší problém, s přístupem také ne, ale přijde zápas a my se z toho po...,“ komentoval utkání kapitán.

Dva dny nato si chtěl vzít život. Přivolaní policisté nakonec Dortovi úmysl překazili. "Byli jsme zavolaní, byla tam i policie. Náš lékař vyhodnotil, že byl v opileckém stavu a měl hysterické projevy,“ řekla sport.cz Vladislava Filová, ředitelka záchranné Zdravotnické služby Vysočina. Dort dostal od klubu volno, což ale prý s incidentem nesouvisí.

Pokusy o sebevraždu nejsou u špičkových fotbalistů novinkou. Například v dubnu spáchal sebevraždu jeden z nejznámějších fotbalistů Hongkongu Čcheung Sai-Cho, a to kvůli problémům v manželství, vyskočil z 36. patra. V roce 2009 zase německý brankář Robert Enke skočil pod vlak mezi Hamburkem a Brémami.

Reklama