Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína remizovali s Varnsdorfem a vedou druhou ligu

ZLÍN

Fotbalisté Zlína remizovali v páteční předehrávce pátého kola druhé ligy s Varnsdorfem 0:0 a dostali se do čela soutěže. Získaný bod pomohl k posunu v pořadí i dosud posledním hostům, kteří poslali na dno tabulky Zbrojovku Brno.

Článek

První poločas mnoho vzruchu nenabídl. Hrálo se hlavně ve středu hřiště a na obou stranách převládala bojovnost. Nejnebezpečnější akci vymysleli hosté na konci úvodní čtvrthodiny, když přetažený centr na zadní tyč napálil Rudnickij z voleje nad bránu.

Zlínští se připomněli za dalších pět minut, jenže ani Poznarova hlavička mezi tyče nezamířila. Těsně před poločasem to ještě zkusil domácí Polách, ani jemu ale střela z hranice šestnáctky nesedla.

V druhé půli zaujala po deseti minutách Paciorkova nepřesná střela. V 68. minutě si pak vypracovali svou největší příležitost Severočeši. Martan běžel sám na Dostála, ten však zlínské mužstvo podržel.

Za dalších sedm minut připravil domácí Šrom gólovou pozici pro Elšíka, jenž ale z malého vápna hlavičkoval těsně vedle. Osm minut před koncem se za záda hostující obrany dostal znovu Šrom, ovšem i on technickým obstřelem bránu minul.

V nastaveném čase ještě mohl výhru na stranu Varnsdorfu strhnout Procházka, hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti mu ale nesedl.

Druhá fotbalová liga - 5. kolo
Zlín - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Býma - Chytil, Slavík. ŽK: Jelínek - Koblížek. Diváci: 2385.
Zlín: Dostál - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - Paciorek (67. Elšík), J. Dobeš (68. Motal), Polách, R. Dobeš - Železník (44. Šrom), Poznar. Trenér: Skácel.
Varnsdorf: Porcal - Martan (88. Kotiš), Pimpara, Stehlík, Hozda - Rudnickij, Koblížek, Cana (82. Breite), Mach - Procházka, Chod (70. Matějov). Trenér: Křeček.

Reklama

Související témata: