Hlavní obsah

Po debaklu ve Vlašimi prohrál Most v druhé lize i doma s Třincem

Fotbalisté Mostu dostali v posledních dvou kolech druhé ligy celkem 11 gólů. Po sedmibrankovém debaklu ve Vlašimi v neděli doma prohráli 1:4 s Třincem.

Článek

Přitom více než hodinu hry byli Mostečtí aktivnějším týmem. V ofenzivě byl v prvním poločase hodně vidět Argentinec Rosendo, ale žádnou ze svých velkých příležitostí proměnit nedokázal.

Hosté naopak ze své první střely mezi tyče šli do vedení. V 19. minutě po faulu na Nekudu proměnil penaltu nekompromisní dělovkou Malíř. Severočeši se dočkali vyrovnání těsně před přestávkou, když Řehákův dlouhý aut propadl až na zadní tyč k Ruseckému, který zblízka prostřelil gólmana Lipčáka.

Po přestávce mohl Ruseckij poslat Severočechy do vedení, ale jeho technická placírka třineckou branku těsně minula. Klíčový moment celého střetnutí přišel v 68. minutě, kdy mostecký stoper Hofmann chyboval a unikajícího Surynka zastavil za cenu červené karty. Z následného přímého kopu se navíc parádně trefil do šibenice Siegl.

V závěru se oslabený Most sesypal a hosté přidali další dvě branky. Nejprve se z úhlu prosadil prudkou střelou Surynek a v nastaveném čase skóroval ještě hlavičkující Gavlák.

Jihlava poprvé vyhrála doma

Jihlavští fotbalisté si připsali první vítězství v sezóně na domácí půdě. V pátém kole druhé ligy porazili v jihomoravském derby Znojmo 2:0 dvěma góly Sedláčka z druhé půle.

Přitom to ale byli hosté, kdo mohl v prvním poločase vstřelit vedoucí branku. V 25. minutě Uvarenko fauloval ve vápně Vašíčka, ale Jonov z penalty napálil míč přesně do míst, kam domácí brankář padal. Po půlhodině se blýskl Pacanda, ale jeho střela z dvaceti metrů jen rozezvučela tyč jihlavské branky.

Pět minut po pauze skončil míč po Karlíkově standardce z 22 metrů na tyči znojemské branky. Pak přišly velké chvíle exbudějovického Sedláčka. Nejprve si v 58. minutě naskočil na roh Krutého a poslal Vysočinu do vedení, o devět minut později poslal do sítě míč po dalším rohovém kopu, který tentokrát rozehrál Vaculík.

5. kolo druhé fotbalové ligy
Most - Třinec 1:4 (1:1)
Branky: 45. Ruseckij - 19. Malíř z pen., 70. Siegl, 78. Surynek, 90.+2 Gavlák. Rozhodčí: Kocourek - Moláček, Kovařík. ŽK: Christof - Lisický, Siegl, Joukl. ČK: 68. Hofmann (Most). Diváci: 838.
Most: Pokorný - Jendruščák, Hofmann, Bohata, Řehák (83. Běloušek) - Ruseckij, Christof (72. Vodička), Rosendo, Oboya - Danoski (63. Bednář), Frnoch. Trenér: Zach.
Třinec: Lipčák - Lisický, Rehák, Kuděla, Siegl - Malíř, Pospíšil (64. Ceplák), Maroši, Joukl - Szmek (82. Gavlák), Nekuda (58. Surynek). Trenér: Luhový.
Jihlava - Znojmo 2:0 (0:0)
Branky: 58. a 67. Sedláček. Rozhodčí: Kovařík - Vysloužil, Dobrovolný. ŽK: Uvarenko, Dolejš, Komárek - Hříbek, Vašíček.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrič - Dolejš (56. Krutý), Karlík, T. Kučera, Vaculík (87. Šilinger) - Sedláček, Mešanovič (70. Tecl). Trenér: Pivarník.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Sukup (77. Lukáš) - Krhut (65. Okleštěk), Lacko, Hnaníček, Zifčák - Pacanda, Vašíček. Trenér: Smrček.

Reklama

Související témata: