Hlavní obsah

Jihlavský fotbalista Dort po excesu přerušil kariéru

Nesnáze, které měly vyústit minulý týden v sebevraždu, přerušují kariéru fotbalisty Filipa Dorta. Druholigová Jihlava se s hráčem dohodla na pozastavení kontraktu. Jedenatřicetiletý záložník nyní bude řešit své problémy osobního i zdravotního rázu.

Filip Dort (uprostřed) na tréninku jihlavských fotbalistů.

Článek

„Filip oslovil představenstvo klubu s žádosti o pozastavení jeho profesionální smlouvy v FC Vysočina. Dohodli jsme se na časovém úseku, během něhož dostane prostor k vyřešení svých problémů. Každopádně mu náleží poděkování za služby, které dosud v našem dresu odvedl," uvedl na klubových stránkách ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Dort se měl minulý týden pokusit o sebevraždu, ale policie mu v tom zabránila. „Naměřili jsme mu 1,2 promile alkoholu v krvi a zjistili jsme, že má v úmyslu ohrozit svůj život, poté ho policie převezla na protialkoholní záchytnou stanici,“ řekla tisková mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Byli jsme zavolaní, byla tam i policie. Náš lékař vyhodnotil, že byl v opileckém stavu a měl hysterické projevy,“ dodala k události Vladislava Filová, ředitelka záchranné Zdravotnické služby Vysočina.

Po tomto excesu Dort následně přerušil kariéru. „Jsem rád, že mi klub vyšel vstříc a umožnil toto řešení. Svým spoluhráčům budu na dálku držet palce.“

Rodák z Příbrami se v jedenadvaceti letech dostal do pražské Sparty. Jeho talent však stagnoval a z plánů na velké zahraniční angažmá sešlo. Zahrál si také v Blšanech, Liberci, Teplicích a Příbrami, nyní bojoval s Jihlavou o návrat do Gambrinus ligy. V první lize odehrál 145 zápasů a vstřelil 24 gólů, ve druhé nejvyšší soutěži nastoupil do 56 utkání a vstřelil 18 gólů.

Reklama

Související témata: