Hlavní obsah

Spartě B pomohly ukončit sérii šesti porážek posily z "áčka"

PRAHA

Rezerva fotbalové Sparty utnula ve druhé lize sérii šesti porážek. Tým, který v reprezentační pauze posílilo několik hráčů A mužstva, dnes v 10. kole porazil Sezimovo Ústí 2:0. O góly se postarali Slepička s Podaným, čisté konto vychytal zkušený Blažek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zkušený Jaromír Blažek vychytal sparťanskému béčku čisté konto.

Článek

Skóre zápasu mohl otevřít ve 20. minutě obránce Brabec, jehož hlavičku hosté se štěstím odvrátili na roh. Uspěl až po necelé půlhodině Slepička, který hlavičkoval do prázdné branky poté, co gólman Berkovec chybně vyběhl a prohrál souboj o míč. Vyrovnat mohl Rožboud, jeho střela šla kousek vedle branky.

Další šanci měl krátce po začátku druhého poločasu Mach, který těsně nedosáhl na centrovaný míč. Dva střelecké pokusy aktivního Slepičky zlikvitoval Berkovec, který podruhé kapituloval v 71. minutě, kdy ho po vydařené kombinaci překonal Podaný. Hosté sice také rozvlnili síť za Blažkem, ale kvůli ofsajdu gól neplatil.

Ústí potvrdilo pozici

Fotbalisté Ústí potvrdili pozici vedoucího týmu druhé ligy a v desátém kole zdolali bojovný Třinec 1:0. Výhru jim zařídil po hodině hry hlavičkou Brunclík.

Severočeši zahájili utkání velkým náporem a už ve druhé minutě vykopl hostující Hupka míč z prázdné branky. V 16. minutě nastřelil domácí zadák Džuban tyč. Největší šance Třince nevyužil Ceplák. V 25. minutě mířil hlavou jen do dobře postaveného brankáře Nováka a záhy nato jeho střelu z trestného kopu vytěsnil gólman na břevno. Hostující brankář Lipták se vyznamenal po střele Moulise.

V 63. minutě unikl po levé straně Volek a jeho centr proměnil Brunclík hlavou zblízka ve vítěznou branku. Další velké šance domácích nevyužili Veverka a Moulis, v nastaveném čase mířil Holek bombou do Liptáka. Tři body zachránil Ústí brankář Novák, který v 86. minutě zneškodnil Hupkovu hlavičku po rohovém kopu.

"Kluci zabojovali, Třinec byl zatím nejtěžším soupeřem," řekl ústecký trenér Svatopluk Habanec. "Splnilo se moje přání a po třetině soutěže jsme v čele. Žádné cíle si ale nedáváme," uvedl.

Druhá fotbalová liga - 10. kolo:
Sparta Praha B - Sezimovo Ústí 2:0 (1:0), Ústí nad Labem - Třinec 1:0 (0:0), FK Ústí nad Labem - FC Třinec 1:0 (0:0).

Reklama

Související témata: