Hlavní obsah

Žádné cíle nemáme, glosuje Habanec první místo Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Jedenadvacet bodů za sedm vítězství zdobí v tabulce druhé fotbalové ligy celek FK Ústí nad Labem. Kvalitně hrající tým je díky této bilanci po třetině soutěže zaslouženě na prvním místě. A tudíž patří mezi největší favority na podzimní primát. „Ale žádné cíle nemáme. Na postup tam jsou jiní vlčáci,“ glosuje pozici lídra ústecký trenér Svatopluk Habanec.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Po jasném vítězství v Brně se očekávalo, že Severočeši potvrdí svou dobrou formu i doma proti Třinci. „Musím říci, že tentokrát přijel vůbec nejlepší soupeř, jakého jsme v Ústí viděli. Přesto jsme měli vyhrát 4:0. Škoda neproměněných šancí, ale zaplaťpánbůh i za to nejtěsnější vítězství,“ komentoval kouč výsledek 1:0.

A potěšilo ho, že jeho tým poprvé v sezóně odehrál zápas bez inkasovaného gólu. „Opravdu je to pro našeho brankáře Radima Nováka první nula. Čekal na ni až do desátého kola, což je paradoxní vzhledem k tomu, že máme za sebou celkem úspěšné dvě třetiny podzimu. Beru to jako vzpruhu pro celé mužstvo, s nímž jsem momentálně spokojen,“ prohodil Habanec. Vážil si uznání ze strany trenéra soupeře.

„Třinecký kouč mi říkal, že hrajeme ve druhé lize nejlepší fotbal. Ale tím se nesmíme nechat uspokojit. Pravdou ale je, že sedm až osm kluků je v našem kádru společně už několik let a kolem nich se teď prosazují mladíci, třeba David Jablonský a Pavel Moulis z Teplic,“ uvažoval trenér.

Martykán:Vydělali jsme si víc než v první lize

K tahounům Ústí patří záložník a tvůrce hry Jan Martykán. Jde přes něj většina ofenzivních akcí. Na podzim dal navíc už čtyři góly. „Důležité je, že doma vyhráváme. Tím pádem můžeme hrát venku s čistou hlavou. Jsme rádi, že se už od minulého kola držíme v tabulce nahoře. Náš fotbal nám přináší ovoce. Nemluvíme o postupu, ale snažíme se odvádět kvalitní výkony,“ zamyslel se fotbalista, který vidí na úspěšném tažení druhou ligou jen pozitiva.

„Už jsme si vydělali víc, než za celý loňský rok, kdy jsme skončili poslední v první lize. Loni jsme zvítězili za celou sezónu čtyřikrát, kdežto teď za dva měsíce už sedmkrát,“ usmál se Martykán.

Hodně se v ústeckém celku prosazuje záložník David Brunclík. Zápas s Třincem rozhodl vítězným gólem. „Po letním příchodu z Mladé Boleslavi jsem byl plný očekávání, jak to bude v Ústí vypadat. Nečekal jsem, že se nám povede v soutěži takhle dobře, co se týče hry i výsledků. Takže jsem z toho příjemně překvapený,“svěřil se. „Teď jedeme dvakrát ven, a když přivezeme nějaké body a pak to potvrdíme doma, měli bychom přezimovat na špici nebo v její těsné blízkosti,“ pohlédl Brunclík do nejbližších týdnů.

Reklama