Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy ukončili Zlínu domácí neporazitelnost

Jihlavští fotbalisté vyhráli v 10. kole druhé ligy ve Zlíně 1:0 a přeskočili soupeře v neúplné tabulce, v níž jsou po sobotě druzí. Rozhodující branku vstřelili na začátku druhého poločasu z penalty. I když dohrávali bez vyloučeného Jungra, připravili Zlín stejně jako loni o domácí neporazitelnost.

Článek

Ševci nastoupili v oslabené sestavě, kvůli zdravotním problémům jim chyběla celá zkušená záloha Dobeš, Paciorek a Polách. Oba týmy se snažily vycházet především ze zajištěných obran, ale s postupem času začaly přicházet i šance.

Přesně v polovině úvodního dějství se v šestnáctce šikovně uvolnil domácí Motal, přesně posadil centr na hlavu Poznara, jenže ten zamířil těsně vedle. Další šanci měl Železník, vyběhnuvšího gólmana Jihlavy mohl přehodit, ale střela z hranice šestnáctky mu vůbec nesedla.

V závěru poločasu ukázala své ofenzivní kvality také Vysočina. Nejprve Jungrovu střelu zlikvidoval Kořínek, poté se s přispěním teče rozhodčího dostal k velkému sólu Mešanovič. Hostující forvard postupoval sám na Kořínka, zlínskou bránu ale těsně minul. Doslova tutovku měl ve 41. minutě i hostující Komárek, kterého parádně vychytal Kořínek.

Rozhodla penalta 

Klíčový moment zápasu přišel pět minut po změně stran. Jelínek se nechal obehrát u postranní čáry, hosté odcentrovali do zlínského vápna, kde se s pomocí ruky dostal ke střele Jungr. Jeho rána trefila na brankové čáře stojícího Jugase, jenž měl ruku u těla, což dle výkladu pravidel UEFA není přestupek, sudí Váňa ale penaltu odpískal a Vaculík ji proměnil.

Jihlavě gól pomohl, a přestože vzápětí na opačné straně pálil po Bačově centru Železník vedle a chvíli nato Uvarenko kryl Bačovu střelu z otočky, měla v dalších fázích víc ze hry. V 62. minutě pálil jihlavský Velický, ale na Kořínka si nepřišel. Za pět minut propadl míč v šestnáctce až k volnému Vaculíkovi, ten ale zblízka hlavičkoval jen doprostřed brány.

Zlínu svitla naděje v 68. minutě. Jungr uviděl po tvrdém zákroku na Baču druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Přestože domácí ožili a vytvořili několik závarů, gólovou šanci si nevypracovali. Vysočina i v deseti výhru udržela.

Reklama