Hlavní obsah

Postupové cíle jsme nedostali, říká kouč Barát o třetím místě Bohemians Praha

Z druhého na třetí místo klesli fotbalisté Bohemians Praha po desátém kole druhé ligy. Nic to ale nemění na tom, že i tahle pozice je pořád řadí do okruhu kandidátů na postup do nejvyšší soutěže. „Soutěž je ovšem nesmírně vyrovnaná a to pořadí nahoře se často mění. Nejsme favority, ale budeme hrát tak, abychom se drželi co nejvýš,“ řekl pro Sport.cz. trenér František Barát po zápase ve Varnsdorfu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Bohemians Praha František Barát.

Článek

Ve Varnsdorfu jste remizovali 1:1. Je výsledek pro vás úspěchem, nebo jste si přijeli na sever pro tři body?

Šli jsme do utkání proti soupeři, kterého se před pár dny ujal nový trenér Frťala. A jeho svěřenci se před ním jistě chtěli vytáhnout. V prvním poločase byli domácí dynamičtí, skvělí v soubojích. A dali gól po chybě našeho brankáře, který byl v předešlých kolech vynikající. Ale taky má nárok na slabší chvilku, čímž ho omlouvám. Ve druhé půli jsme změnili styl a brzy jsme vyrovnali. Mohli jsme i vyhrát, ale remíza je zasloužená.

Máte v plánu bojovat o postup?

Na to odpovím jakýmsi citátem: Jestliže chceš pána Boha rozesmát, tak mu povídej o svých plánech. Co se týče našeho klubu, řeknu upřímně, že postupové cíle jsme nedostali. Máme ale za úkol hrát co nejlépe, což je nejspíš krédo všech mužstev.

Daří se vám ale často bodovat při zápasech venku...

Někdy mi to připadá, že kopírujeme prvoligový Liberec, který na hřištích soupeřů dává hodně gólů a doma se trápí. Samozřejmě bychom chtěli být venku stále úspěšní, ale k tomu bychom potřebovali vyhrávat i doma.

Do sestavy Bohemians Praha se vrátil bývalý příbramský kanonýr Daniel Huňa. Co bylo příčinou jeho absence?

Chyběl nám ve čtyřech zápasech, kdy marodil s natrženým stehenním svalem. Váhal jsem, jestli ho postavit už ve Varnsdorfu s obavami, aby se mu to zranění neobnovilo. Jeden náš mladý hráč z béčka měl totiž stejné zranění a po návratu na hřiště si ten sval znovu utrhl. Huňa proto začíná pozvolna a ve Varnsdorfu šel na trávník až na posledních dvacet minut. Protože se nám vykartoval záložník Fenyk, příště Huňu asi zařadím do středové řady. Je to zkušený hráč, který by měl být platný už jen svou přítomností v sestavě.

Reklama