Hlavní obsah

Sokolov po dvou ztrátách zvítězil a ve druhé lize je třetí

SOKOLOV

Fotbalisté Sokolova ve druhé lize po dvou bodových ztrátách z posledních kol zvítězili. Ve šlágru 11. kola doma přehráli díky brankám Čady a Glasera Zlín 2:0 a posunuli se na třetí místo tabulky.

Článek

Diváci v Sokolově dlouho čekali na šance. O tu první se po 20 minutách hry postaral Vaněček, jehož tvrdá střela proletěla těsně nad břevnem zlínské branky. Sokolovský kapitán měl ještě jednu možnost ke skórování, ale jeho ránu z vápna Kořínek vyrazil.

Stejně úspěšně si počínal zlínský gólman i v 37. minutě, kdy zblízka vychytal velkou Mlikovu příležitost. Domácím se však nakonec podařilo dobře organizovanou obranu Tescomy ještě před poločasem překonat. Vaněček našel centrem u přední tyče Čadu, který nadvakrát dokázal překonat ležícího Kořínka.

I v druhé půli měl převahu domácí tým, častěji držel míč na svých kopačkách a nepouštěl soupeře do hry. Hosté se prakticky za celý zápas nedostali do žádné příležitosti. Výhru Baníku pojistil v 87. minutě Glaser, který přesnou střelou vymetl šibenici zlínské branky.

Sparta B ztratila dvoubrankové vedení a na Střížkově prohrála

Dokonalý obrat se povedl fotbalistům Bohemians Praha v dnešním druholigovém utkání doma na Střížkově. V derby s béčkem Sparty prohrávali už 0:2, ještě do poločasu však stihli vyrovnat a v 89. minutě vstřelili zásluhou Michala Škody vítěznou branku, která je současně vynesla na druhé místo v tabulce.

"Opět jsme v úvodu prohrávali a je vidět, že před zápasem potřebujeme rozcvičit nejen těla, ale i hlavy," řekl trenér vítězů František Barát. "Moc nám však pomohl kontaktní gól na 1:2, ještě do poločasu jsme vyrovnali, bohužel Demeterovy šance pak zůstaly nevyužity. Máme ale naštěstí Grznára a po jeho přesném centru dal Škoda vítěznou branku. Dnešní zápas ukázal, že náš tým má morálku, když otočil dvougólové vedení soupeře," dodal střížkovský kouč.

Mladí sparťané zcela ovládli úvod zápasu a v 8. minutě musel Winter likvidovat Sýkorovu střelu. Po čtvrthodině hry hosté využili brejk dvou na jednoho, Abena ideálně přihrál Nádeníčkovi a ten poslal poslední celek tabulky do vedení. V polovině první půle kapitán sparťanské juniorky Rada přihrál Sýkorovi, který se ocitl sám před Winterem a přidal druhou branku.

O deset minut později pomohla domácím standardní situace: Grznárův trestný kop prošel šestnáctkou až k nabíhajícímu Pencovi a ten snížil. Šest minut před pauzou naskočil na Huňův centr Škoda a hlavou vyrovnal na 2:2. Obrat mohl přijít ještě před pauzou, domácí záložník Demeter však zahodil dvě čisté gólové šance.

Po obrátce byli blíž ke vstřelení rozhodující branky hosté. Winter zneškodnil Susovu ostrou střelu a v 79. minutě se chytil za hlavu Nádeníček, který hlavou jen těsně minul domácí branku.

V 89. minutě po Abenově faulu dostali domácí možnost rozehrát trestný kop. Grznár poslal dlouhý centr do šestnáctky a Škoda svojí druhou brankou opět hlavou strhl tříbodový zisk na stranu domácích.

Vlašim uhrála v Sezimově Ústí bezbrankovou remízu

Fotbalisté Vlašimi získali v 11. kole druhé ligy bod za bezbrankovou remízu v Sezimově Ústí. Oba týmy se tak o něco vzdálily od sestupových pozic.

Domácí Spartak měl v úvodu převahu, první slibnou šanci ale Dobal neproměnil. Po půlhodině hry trefil hostující Pokorný tyč a z dorážky poslal míč do sítě, ale jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. V 60. minutě se situace opakovala na druhé straně, ale i gólovou radost Sezimova Ústí překazil praporek asistenta rozhodčího.

Ve zbytku druhé půle měli více ze hry domácí Jihočeši. Mach však vystřelil nad branku a Dobalovu hlavičku vyrazil gólman Toma na roh. Na konci zápasu byl pak ve velké šanci znovu Mach, ale nůžkami nastřelil jenom břevno.

Na druhé straně měl v závěru dvě příležitosti ke skórování Strnad. Když už ale v jedné z nich překonal domácího gólmana, Ptáček z brankové čáry odklidil míč do bezpečí.

Brněnští fotbalisté porazili s novým koučem Varnsdorf

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v 11. kole druhé ligy Varnsdorf 3:1 a posunuli se na čtrnácté místo tabulky. Vítěznou premiéru na brněnské lavičce prožil trenér Róbert Kafka, jenž byl v týdnu dočasně pověřen přípravou prvního mužstva místo odvolaného Reného Wagnera.

Skóre otevřel v 26. minutě hlavou Zbožínek, jenž si naskočil na Kolouškův trestný kop. Brněnský náskok krátce nato pojistil Švancara, který se prodral k odraženému míči a tvrdou střelou nedal varnsdorfskému brankáři Porcalovi šanci.

V úvodu druhé půle hosté zkorigovali brankou Melunoviče, ale převahu měli nadále Brňané. Ti své vedení čtvrt hodiny před koncem znovu zvýraznili po Zbožínkově hlavičce do břevna a následné Doležalově dorážce. Zbrojovka si tak připsala druhé vítězství a opustila sestupové pozice.

Třinec dvěma góly v závěru otočil zápas se Znojmem

Dvěma góly v závěrečných pěti minutách fotbalisté Třince otočili ve druhé lize utkání proti Znojmu a vybojovali vítězství 2:1.

Hosté byli do té doby fotbalovějším mužstvem a měli míč častěji na svých kopačkách. V 55. minutě také vytěžili z převahy úvodní branku, kterou dal po Zifčákově centru Vašíček.

Třineckým fotbalistům se stejně jako v předešlých zápasech nedařilo. Zlepšení nastalo až v 73. minutě po příchodu Pospíšila, který hru domácích rozhýbal. Třinec dostal soupeře pod tlak a v 86. minutě po Pospíšilově centru fauloval Krnovec v pokutovém území Malíře, který z nařízené penalty vyrovnal. O tři minuty později zahrál Maroši z pravé strany rohový kop a Hupka zajistil hlavičkou domácím tři body.

Třinec - Znojmo 2:1 (0:0)
Branky: 86. Malíř z pen., 89. Hupka - 55. Okleštěk. Rozhodčí: Ondráš - Dobrovolný, Paták. ŽK: Maroši - Trnovec, Hříbek. Diváci: 637.
Třinec: Lipčák - Malíř, Hupka, Kuděla, Matoušek - Pešek (59. Joukl), Maroši, Rehák (73. Pospíšil), Ceplák - Nekuda (46. Surynek), Gavlák. Trenér: Luhový.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Trnovec, Švarc - Lukáš (88. Krhut), Lacko, Okleštěk, Zifčák (57. Pacanda) -Hnaníček, Vašíček. Trenér: Smrček.
Brno - Varnsdorf 3:1 (2:0)
Branky: 26. Zbožínek, 34. Švancara, 75. Doležal - 47. Melunovič. Rozhodčí: Váňa - Lhoták, Peřina. ŽK: Polák - Hozda. Diváci: 1199.
Brno: Doležal - Pašek, Polák, Zbožínek, Kasálek - Borák (88. Sedláček), Hromek, Koloušek (60. Simerský), Tomeček (83. Šamánek) - Doležal, Švancara. Trenér: Kafka.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Koblížek, Stehlík, Hozda - Rudnickij, Matejov (73. J. Procházka), Cana, Jakobovský (46. Breite) - Melunovič, Chod (59. Martan). Trenér: Frťala.
Sokolov - Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 45. Čada, 87. Glaser. Rozhodčí: Jech - Štěrba, Makovička. ŽK: Mlika, Vondráček - Poznar, Železník. Diváci: 1016.
Sokolov: Buček - Vondráček, Dvorník, Hájovský, Hanzlík (73. Dvořák) - Glaser (88. Benda), Šindelář, Čada, Vaněček - Šilhan (65. Machek), Mlika. Trenér: Látal.
Zlín: Kořínek - Jugas, Malý, Hájek, Jelínek - Motal, Elšík, Salachna (68. Šrom) - Železník (80. Holík), Poznar, Bača (52. Šumbera). Trenér: Skácel.
Bohemians Praha - Sparta Praha B 3:2 (2:2)
Branky: 39. a 89. Mich. Škoda, 32. Penc - 15. Nádeníček, 22. Sýkora. Rozhodčí: Zelinka - Tacina, Vysloužil. ŽK: Penc, Winter - J. Rada, Abena. Diváci: 750.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Penc, Drsek, Križan (32. Szabo, 90.+2 Mišák) - Huňa, Demeter, Macháček, Grznár - Duchnič (80. Šisler), Mich. Škoda. Trenér: Barát.
Sparta B: Kamenár - Tomášek, Doležal, J. Brabec, Polom - J. Rada, Abena - Sýkora (46. Sus), Jirásek (70. Juliš), Juhar - Nádeníček. Trenér: Svoboda.
Sezimovo Ústí - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Šecová. ŽK: Nesvadba - Janda, Mareš, Kotyza, Toma. Diváci: 413.
Sezimovo Ústí: Berkovec - Kotrba, Ptáček, Nesvadba, Rožboud - Cíferský, Dobal, Charuza - Kočí (54. Vukadinovič), Jasanský - Mach. Trenér: Zákostelský.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, M. Nešpor, D. Nešpor - Janda (88. Radosta), Kotyza, Pokorný (88. Krameš), Mareš, Norek - Strnad. Trenér: Nádvorník.

Reklama