Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians Praha přehráli v předehrávce Sokolov

Fotbalisté Bohemians Praha porazili v předehrávce 15. kola druhé ligy Sokolov 3:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Ústí nad Labem. O vítězství domácích rozhodli brankami Pavel Grznár, Jiří Šisler a střídající Vojtěch Šafránek. Brankář Václav Winter uhájil poosmé čisté konto.

Článek

Trenér domácích František Barát musel vzhledem k absenci několika ofenzivních hráčů přeskupit sestavu, ani to však neubralo z ofenzivních choutek jeho svěřenců. Po čtvrthodině hry Šisler jen těsně minul branku, ke slovu se ale dostali i hosté. Čada ani Šilhan se však neprosadili.

Po necelé půlhodině hry Západočeši faulovali před šestnáctkou Macháčka, Grznár si po trestném kopu přiťukl míč se Šislerem a umístěnou křížnou trefou k tyči otevřel skóre.

Po změně stran bylo šancí na obou stranách daleko víc, tu první spálil Macháček, jenž neproměnil sólový nájezd na gólmana Bučka. Do stejné pozice se dostal později i Grznár, ani on však tváří v tvář Bučkovi neupěl.

V polovině druhé půle mohl vyrovnat čerstvý muž v sestavě hostí Geňo, v čisté gólové šanci ale hlavičkoval vedle. Podobně dopadli i jeho spoluhráči Dvořák s Šindelářem.

Deset minut před koncem Geňo zblízka přehodil Wintera i jeho branku a Vaněček našel u tyče připraveného strážce domácí svatyně. Hosté za promarněné šance pykali. V 84. minutě byl před šestnáctkou faulován Šisler a sám zatočil trestný kop do šibenice sokolovské branky. V 90. minutě po centru Demetera střídající Šafránek uzavřel hlavou na 3:0.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians Praha - Baník Sokolov 3:0 (1:0)
Branky: 27. Grznár, 84. Šisler, 90. Šafránek. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Blažej. ŽK: Macháček, Grznár - Vaněček, Machek. Diváci: 310.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Penc, Drsek, Križan - Szabo - Janda (88. Šafránek), Demeter, Šisler (90. Mišák), Grznár - Macháček. Trenér: Barát.
Sokolov: Buček - Dřížďal (74. Šindelář), Dvorník, Hájovský, Dvořák - Vrtělka - Benda (60. Geňo), Čada, Machek, Vaněček - Šilhan (46. Mlika). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: