Hlavní obsah

Sparťanské rezervě nepomohli k bodům ani Blažek s Brabcem. Druhé lize vládne Ústí

PRAHA

Fotbalisté Vlašimi porazili v 15. kole druhé ligy poslední rezervu Sparty 2:1. Letenskému béčku nepomohli k bodům ani nedávné opory prvního týmu Sparty brankář Jaromír Blažek a obránce Erich Brabec. Vše podstatné se odehrálo v prvním poločase.

Článek

Už ve druhé minutě otevřel skóre hostující Putz, ale domácí nesložili zbraně a ve 24. minutě Průcha střelou z dálky překonal Blažka, který situaci nejspíš podcenil. Po půlhodině hry poslal nádherným gólem z přímého kopu Vlašim do vedení Kotyza a chvíli nato kopali domácí penaltu za ruku Brabce. Strnadovu střelu ale Blažek vyrazil. Ještě před přestávkou byl ošklivě faulován Mareš a pro domácího hráče skončil zápas odjezdem v sanitce.

Brankář Sparty Jaromír Blažek.foto: Právo/Milan Malíček

Lídr vyhrál nad Zlínem. Jihlavský Tecl dal dva góly, pak byl vyloučen

Fotbalisté Ústí porazili přesvědčivě 3:0 Zlín a v polovině ročníku potvrdili pozici nejlepšího týmu soutěže. Na třetí výhře lídra soutěže za sebou, navíc opět bez inkasovaného gólu, se dvěma brankami podílel Zdeněk Volek.

"Chtěli jsme souboj se Zlínem rozhodnout už v úvodní části zápasu, a to se nám podařilo. Ve druhém poločase nás podržel brankář Novák. Jsem rád, že hrajeme po rozpačitém začátku soutěže dobrý fotbal a vedení v tabulce bychom rádi udrželi i na jaře," řekl domácí trenér Svatopluk Habanec.

Jihlava vyhrála v Třinci 3:1. Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Stanislav Tecl, který však po druhé žluté kartě v 68. minutě zápas nedohrál. Upadl ve vápně a od rozhodčího dostal za simulování druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Hosté se však i v oslabení ubránili a v posledním letošním vystoupení před vlastními fanoušky připravili Třinci první domácí porážku v sezoně.

Série Karviné skončila v Brně

Karvinští našli po pěti zápasech přemožitel, prohráli v oslabení na hřišti Zbrojovky Brno 1:4, když je o body připravila patnáctiminutovka druhé půle, ve které domácí třemi góly strhli vítězství na svou stranu. V první půli měla navrch Karviná, která hrozila nebezpečnými brejky. Po jednom z nich poslal hosty v 26. minutě do vedení Vladimír Mišinský.

Brno vyrovnalo čtyři minuty po přestávce po trefě Michala Sedláčka. Za body nasměroval Zbrojovku faul hostujícího Petera Mráze, který v 68. minutě po zákroku na unikajícího Martina Doležala dostal červenou kartu. Domácí přesilovku využili vzápětí. Nejprve se z přímého kopu trefil Václav Koloušek a dvě minuty po něm přidal další zásah Jan Hromek. Vítězství zpečetil kapitán Petr Švancara.

Sezimovo Ústí znovu neinkasovalo

Na předchozí vítězství z Opavy navázalo dalším tříbodovým ziskem Sezimovo Ústí. Nad Mostem doma vyhráli 2:0 brankami Kočího a Ciferského z prvního poločasu. Pro domácí tým začal zápas skvěle. V 11. minutě Kočí napřáhl z 20 metrů a trefil šibenici Pokorného branky. Gól Jihočechy povzbudil, zvláště Kočí si dál troufal a nebyl daleko od druhého úspěchu. Po půlhodině hry přihrál od brankové čáry Šturma Cíferskému a domácí obránce s pomocí tyče dal druhou brankou Spartaku.

Sezimovo Ústí nedostalo v druhém utkání za sebou branku. Zasloužil se o to znovu gólman Fryšták: ve 40. minutě zneškodnil sólo Danoského. Po přestávce byl častěji u míče Most, ale Fryšták v 50. minutě zlikvidoval Rosendovu ránu a dál úspěšně dirigoval domácí obranu. Ta platonickému náporu Mostu odolala. "Kdyby Danoski dal před přestávkou na 2:1, mohli jsme zápas zdramatizovat, ale takto si ho domácí pohlídali," uvedl mostecký kouč Michal Zach. Trenér vítězů Luboš Zákostelský uznal, že soupeř byl v druhé půli lepší. "My jsme se vepředu téměř k ničemu nedostali a s vypětím všech sil jsme výsledek ubránili. Dnes dostala přednost účelnost před krásou. Až budeme mít více bodů, můžeme se ke kráse vrátit," řekl Zákostelský.

Znojmo na Varnsdorf znovu nevyzrálo

Znojmo po dvou prohrách ve vzájemných zápasech z minulé sezony severočeského protivníka neporazili ani napotřetí. Hrálo se prakticky bez šancí. Finální fáze se nedařilo. To platilo například v 17. minutě o varnsdorfském Melunovičovi, který ve vápně místo střely zvolil nepřesnou zpětnou přihrávku. V 27. minutě prodloužil domácí Švarc míč za obranu na Vašíčka, který jen těsně minul.

V úvodu druhého poločasu si znojemský gólman Hrubý poradil se střelou Matějova z 20 metrů a krátce nato i s rychlým brejkem Varnsdorfu. Domácí fotbalisté odpověděli jen pokusy Mičky a střídajícího Krajačiče, brankáře Porcala ale rovněž překonat nedokázali.

Ústí nad Labem - Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 20. a 62. Volek, 5. Moulis. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Košec. ŽK: Švach (Zlín). Diváci: 833.
Ústí nad Labem: R. Novák - Brunclík, Džuban, Dragoun, Benčík - Volek, Zachariáš, Martykán, Moulis - Veverka (84. Benda), Holek. Trenér: Habanec.
Zlín: Kořínek - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - Motal (63. Bublák), Salachna, R. Dobeš, Šrom - Švach (82. Bača), Poznar. Trenér: Skácel.
Vlašim - Sparta Praha B 2:1 (2:1)
Branky: 24. Průcha, 31. Kotyza - 2. Putz. Rozhodčí: Franěk - Marek, Paták. ŽK: Strnad - Nádeníček, Rada. Diváci: 935.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, M. Nešpor, D. Nešpor - Janda (29. Macek), Kotyza, Mareš (39. Vrťo), Pokorný, Průcha - Strnad. Trenér: Nádvorník.
Sparta B: Blažek - Tomášek, E. Brabec, Rada, Doležal (84. Polom) - Frýdek, Mac Hong, Mareš (71. Ujlaky), Podaný - Nádeníček, Putz (82. Jeřábek). Trenér: Svoboda.
Třinec - Jihlava 1:3 (0:2)
Branky: 54. Surynek - 28. a 58. Tecl, 45. Karlík. Rozhodčí: Bíma - Chytil, Gallo. ŽK: Matoušek, Siegl, Gavlák - Kučera, Tecl. ČK: 68. Tecl. Diváci: 441.
Třinec: Lipčák - Matoušek, Hupka, Kuděla, Siegl - Maroši (70. Nekuda), Hanus (79. Szmek), Rehák (40. Pospíšil), Joukl - Gavlák, Surynek. Trenér: Luhový.
Jihlava: Uvarenko - Da Silva, Halama, Tlustý, Šilinger (90. Sedláček) - Vaculík (61. Gavrič), Karlík, Jungr, Kučera - Tecl, Mešanovič (84. Kozák). Trenér: Pivarník.
Brno - Karviná 4:1 (0:1)
Branky: 49. Sedláček, 70. Koloušek, 72. Hromek, 85. Švancara - 26. Mišinský. Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný. ŽK: Tomeček, Švancara, Zbožínek - Ciku, Presl. ČK: 68. Mráz (Karviná). Diváci: 935.
Brno: Doležal - Pašek, Král (46. Sedláček), Zbožínek, R. Buchta - Hromek, Simerský, Koloušek (89. Fall), Tomeček - Doležal II (81. Šamánek), Švancara. Trenér: Kafka.
Karviná: Paleček - Hrtánek (84. Ficek), Bolf, Mráz, Hoffmann - Ciku, Jursa, Gonda (70. Motyčka), Milosavljev - Mišinský, Presl (77. Bartošák). Trenér: Kula.
Znojmo - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Orel - Štěrba, Šecová. ŽK: Podzemský, Vašíček - Kotiš, Cana, Jakobovský, Melunovič.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Mička, Trnovec, Švarc - Lukáš (67. Krajačič), Lacko, Hnaníček, Podzemský, Zifčák - Vašíček. Trenér: Smrček.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Hauer, Stehlík, Hozda - Cana (68. Jakobovský), Chod - Martan (78. Jordák), Matějov, Kotiš - Melunovič (86. J. Procházka). Trenér: Frťala.
Sezimovo Ústí - Most 2:0 (2:0)
Branky: 11. Kočí, 31. Ciferský. Rozhodčí: Váňa - Moláček, Zeman. ŽK: Mach, Ciferský - Frnoch. Diváci: 433.
Sezimovo Ústí: Fryšták - Kočí, Ptáček, Ciferský, Kotrba - Dobal, Šturma (78. Vukadinovič), Nesvadba, Sklenář (71. Charuza) - Jasanský, Mach (90. Hric). Trenér: Zákostelský.
Most: Pokorný - Jendruščák, Běloušek, Hofmann, Řehák - Ruseckij (87. Banovič), Schut, Rosendo, Conway (33. Christof) - Frnoch, Danoski. Trenér: Zach.
Předehráno: Bohemians Praha - Sokolov 3:0

Reklama