Hlavní obsah

Nový trenér fotbalistů Brna Čuhel připravuje velké změny v kádru

BRNO

Výraznou obměnou hráčského kádru projde v zimní přestávce pod novým koučem Petrem Čuhelem druholigová Zbrojovka Brno. Konkrétní kroky ještě vedení čtrnáctého celku tabulku, u kterého Čuhel nahradil Róberta Kafku, nespecifikovalo. Nový sportovní ředitel Zdeněk Kudela ale uvedl, že tým není dobře poskládán.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Petr Čuhel (vpravo)

Článek

"Má hodně pomalých a věkově starších hráčů. Na některé posty v sestavě je mnohem více fotbalistů, než je potřeba," řekl dnes Kudela na tiskové konferenci. Poukázal i na další problémy, které brněnský fotbal srážejí.

Jako příklad uvedl hostování talentovaného Marka Střeštíka v Györu, kde fotbalista nehraje. Maďarský klub má na něj opci do 31. května příštího roku a o měsíc později Střeštíkovi končí smlouva, takže může odejít ze Zbrojovky zadarmo. Kudela rovněž konstatoval, že 29 brněnských fotbalistů hostuje v jiných týmech, do klubové pokladny ale žádné finance za jejich hostování nepřišly.

Klub se má přitom v posledních dvou měsících problémy s pokrytím finančních závazků vůči hráčům i zaměstnancům. Rozpočet na sezonu ve výši 44 milionů korun se podařilo po úsporných krocích snížit o dva miliony korun. "Na bezproblémové pokrytí nám chybí osm až devět milionů korun. Dva měsíce nejsou vykryté. Příští rok bude situace optimálnější," uvedl provozní ředitel Zbrojovky Martin Maťašovský.

Druhou největší položkou po platech v rozpočtu jsou podle něj pronájmy hracích ploch pro mládežnické týmy. Maťašovskému se rovněž nelíbí pokuta 80.000 korun, kterou obdrželo vedení Zbrojovky za chování svých fanoušků ve Znojmě. Domácí klub za nedostatečnou pořadatelskou péči přitom zaplatil 20.000 korun. "Nemá to logiku. Když hrála v Brně Opava, tak jsme zaplatili za hlídání příznivců hostujícího klubu bezpečnostní agentuře 135.000 korun. Pokud bychom ostrahu neplatili, tak nás domácí zápas přijde mnohem levněji," uvedl Maťašovský.

Reklama

Související témata: