Hlavní obsah

Na podzim debutoval ve Slavii, teď chce Paprčiak pomoci Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Skalp mistrovské Plzně. To je nejcennější „úlovek“, který během podzimní sezóny nasbíral dvacetiletý fotbalový útočník Matěj Paprčiak v dresu pražské Slavie. Zimní přípravu ale zahájil s týmem druholigového lídra z Ústí nad Labem, kde se pokusí vybojovat si místo v kádru největšího favorita na postup do první ligy.

Foto: SK Slavia Praha

Matěj Paprčiak

Článek

Za Slavii sice nastoupil jen ve čtyřech prvoligových zápasech, při nichž ale poznal oba trenéry, kteří se na lavičce červenobílých vystřídali. „Pan Petrouš je větší kliďas, pan Straka zase hecíř. Spoléhá na starší hráče, ale dal šanci i nám mladým, mezi něž se počítám. Pod trenérem Strakou jsem naskočil i proti Plzni. A byl to pro mě super zážitek, hodně napínavé utkání se šťastným koncem pro Slavii. Odcházeli jsme ze hřiště jako vítězové s pěkným pocitem. Myslím, že jsme si tím zápasem trochu udobřili slávistické fanoušky,“ vracel se k závěru podzimu.

Do přípravy Slavie už nenastoupil. „Měl jsem tam původně být na prvním tréninku, ale dostal jsem souhlas k tomu, abych se druhý den hlásil v Ústí,“ sdělil útočník.

Zatímco domácí stánek Pražanů v Edenu je komfortní, ústecké zázemí hodně pokulhává. „Převlékáme se sice ve stavebních buňkách, ale důležitější je, jaký se hraje fotbal. Pokud nastoupím za Ústí už v sobotu v Děčíně proti Teplicím, budu chtít vyhrát a přesvědčit trenéra Habance, aby si mě všimnul. Od něj jsem dostal nabídku na zkoušku a byl bych rád, kdybych Ústí pomohl,“ přemítal fotbalista, který má poněkud nezvyklé jméno. „Je to tím, že můj otec pochází ze Slovenska,“ vysvětlil Paprčiak.

Reklama

Související témata: