Hlavní obsah

Blažek: Láká mě zahrát si ještě ligu proti Spartě

Čestmír FolkPrávo

Boj o titul se Spartou vymění po nuceném odchodu za druhou ligu v Jihlavě. Devětatřicetiletý fotbalový brankář Jaromír Blažek podepsal ve čtvrtek na Vysočině roční kontrakt a hned si s novým mužstvem poprvé zatrénoval.

Foto: www.fcvysocina.cz

Jaromír Blažek s ředitelem fotbalové Jihlavy Zdeňkem Tulisem

Článek

Nepovažujete druholigové angažmá za krok zpět?

Určitě ne. Se Spartou jsem dlouhá léta usiloval o titul, teď pro změnu budu hrát v Jihlavě o postup. Vyjde to tedy skoro nastejno. Ani od žádného z kamarádů či známých jsem neslyšel, že jsem blázen, když jsem si vybral druholigový klub.

Proč to u vás vyhrála zrovna Jihlava?

Říkám na rovinu, že mě jako první oslovily České Budějovice a byl jsem docela zklamaný, když přestup nakonec nevyšel. Dokonce tak moc, že jsem chtěl v pondělí už skoro s fotbalem praštit. Večer mě to ovšem přešlo a den na to jsem si s Jihlavou plácl. Zjistil jsem si totiž, že jde o velmi ambiciózní klub s výborným zázemím. Všude jsem na něj slyšel jen pozitivní reference. Já mám navíc k Moravě vřelý vztah, vždyť jsem rodák z nedalekého Brna a rodiče i další příbuzní bydlí ve Šlapanicích.

Konzultoval jste přestup s Tomášem Řepkou?

V poslední době jsme si volali hodně často. Můj přechod do Jihlavy vzal na vědomí, nijak zvlášť ho nekomentoval.

Dojíždění vás při rozhodování neodrazovalo?

Trochu ano. Na první trénink jsem to ale z Prahy zvládl za hodinu a deset minut. To jsem měl ovšem štěstí, že jsem na dálnici neuvízl v žádné koloně. Rodinu do Jihlavy stěhovat nehodlám, avšak je mi jasné, že sám tady občas přespat musím. Určitě třeba poslední dvě noci před mistrovským duelem budu trávit na Vysočině, což je i součástí smlouvy.

Je v ní uvedena nadstandardní částka?

Jsem přesvědčený, že nikoli. O penězích jsme vůbec nelicitovali. S tím, co mi bylo předloženo v návrhu smlouvy, jsem hned souhlasil.

Znáte vůbec z dřívějška některého z vašich nových spoluhráčů?

Marka Jungra. To je taky bývalý sparťan. Další kluky znám od vidění, s ostatními se zcela určitě rychle skamarádím. V tom problém nevidím.

Máte přehled, jak na tom je Jihlava v druholigové tabulce?

Vím, že po podzimu figuruje na třetí příčce se stejným bodovým ziskem jako druhý Střížkov. První je Ústí. Víc se o tabulku zajímat nemusím, pro mě je nejdůležitější, že Jihlava touží po postupu mezi elitu. To láká i mě. Moc rád bych si totiž ještě zachytal ligu, třeba i proti Spartě. To by bylo krásné.

Garantovalo vám jihlavské vedení pozici brankářské jedničky?

To v žádném případě. Ani by mě nenapadlo o něco takového žádat. Tu si přece musím vydobýt sám.

Už jste stihl Jihlavu trochu poznat?

Absolvoval jsem kolečko po městě s klubovým ředitelem Tulisem. Oproti Praze je Jihlava o mnoho menší, mohu tady všude chodit pěšky. Ušetřím tak aspoň za naftu.

Reklama

Související témata: