Hlavní obsah

V Praze řádí fotbalisté Sezimova Ústí. Po remíze se Spartou porazili Slavii

PRAHA

Normálně sice hrají jen druhou nejvyšší fotbalovou soutěž a ani v té zrovna nezáří, po podzimní části je Sezimovo Ústí ve druhé lize až desáté. Ale v přípravě na jaro zatím hráči jihočeského klubu září. V úterý dokázali remizovat s pražskou Spartou a o den později si podali i jeho rivala z hlavního města - Slavii dokonce porazili 1:0.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalista Sezimova Ústí Miloslav Houška (vpravo) stíhá Andreje Keriče ze Sparty

Článek

V úterý nastoupilo Sezimovo Ústí v tréninkovém areálu Sparty na Strahově proti lídrovi první ligy a dokonce nad letenským klubem po poločase vedlo po gólu Nešického. Zápas nakonec skončil 2:2, když za hosty vyrovnával čtyři minuty před koncem Kavka. Sparta sice nastoupila s řadou mladíků, ale i tak šlo o skvělý výsledek.

A dnes to hráči Sezimova Ústí ještě vylepšili, když v pražském Edenu porazili domácí Slavii Praha 1:0. O jediný gól zápasu se postaral v 74. minutě Smrek, jenž se trefil hlavou k zadní tyči.

V Sezimově Ústí, městečku u Tábora se sedmi tisíci obyvatel, funguje fotbalový oddíl už od roku 1926. Ovšem až 70 let poté se klub dostává do krajského přeboru, v sezóně 2000/01 slaví postup do I. A třídy. V roce 2010 přichází historický postup do druhé ligy, kde klub působí dodnes. Asistentem trenéra je bývalý reprezentant Radim Nečas.

Reklama

Související témata: