Hlavní obsah

Látal si pochvaloval duely s prvoligisty, spekulace o Baníku nekomentuje

SOKOLOV

Kvalitní úroveň má příprava fotbalistů Baníku Sokolov na jarní část druhé ligy. Pátý celek tabulky by rád ještě zabojoval o případný postup do nejvyšší soutěže, takže mu přicházejí vhod konfrontace s prvoligovými soupeři. V rámci Tipsport ligy se Sokolovští poměřili na umělé trávě v Berouně mj. s Viktorií Plzeň a Duklou Praha. K „přáteláku“ si je pozvali i fotbalisté Teplic.

Foto: fksokolov.cz

Nový trenér druholigového Sokolova Radoslav Látal (vlevo) s asistentem Jiřím Nečkem.

Článek

„Za účast na berounském turnaji jsme byli rádi. Takové zápasy nám vyhovují a jen je potřebujeme k nabrání zkušeností. Vždyť se poměřujeme s celky z horní poloviny nebo středu prvoligové tabulky. Myslím, že jsme se fotbalově neztratili. Naše výkony byly v pořádku,“ řekl trenér Radoslav Látal pro Sport.cz.

A ocenil bojovné i herně solidní vystoupení proti Teplicím. „I soupeř hrál velmi dobře, zápas měl výborné parametry,“ pokýval hlavou kouč.

Mrzí ho ale ztráta stopera Pavla Besty. „Viktoria Žižkov nám dělala problémy s dalším působením tohoto hráče v našem klubu. Přitom se ví, že Žižkov nemá peníze a Bestu nám znovu pustit nechce. Nedá se s nimi domluvit,“ tvrdil Látal. Hostování skončilo i dalšímu stoperovi Hájovskému z Plzně. Brankář Bertelman a obránce Kura šli do Mostu.

„Máme rozjednané posily. Už proti Teplicím nastoupil útočník Miloslav Strnad z Vlašimi, který dal na podzim osm gólů ve druhé lize a vedl tabulku střelců. A určitě další hráči ještě přijdou. S přípravou a zabudováním nových tváří nemusíme výrazně spěchat, protože máme čas až do 4. března, kdy teprve startuje jarní část druhé ligy,“ uvedl sokolovský trenér. A připomněl, že jeho svěřenci se střetnou ještě například s druholigovým lídrem Ústím nad Labem a prvoligovým Hradcem Králové.

Prosakují spekulace, že Látal by se měl perspektivně přesunout na trenérskou lavičku prvoligového Baníku Ostrava. Tedy klubu, v němž jako hráč působil při zisku mistrovského titulu v roce 2004. Na přímý dotaz ze strany Sport. cz. ohledně úvah o jeho návratu na Bazaly, odpověděl: „Nezlobte se. To nebudu komentovat.“

Reklama

Související témata: