Hlavní obsah

O druholigovou Zbrojovku Brno se ucházejí i zahraniční zájemci

O koupi druholigového fotbalového klubu Zbrojovka Brno se vážně uchází zájemci z Německa, signály od dalších uchazečů jsou i z Ruska, Itálie a Sýrie. Největší šanci na koupi má právník Jaroslav Přeček, který vstoupil minulý týden do jednání s většinovými majiteli bratry Romanem a Stanislavem Prosovými. O případném prodeji brněnského klubu se zřejmě rozhodne do dvou týdnů. Informaci přinesl Brněnský deník.

Článek

Z Německa se zajímá o koupi druholigové Zbrojovky firma Hanseatisches Fussball Kontor, která se specializuje na fotbalový trh v Africe a tamním hráčům zprostředkovává angažmá v Evropě.

"Německým zájemcům se Brno líbí z pohledu tradice. A také kvůli podpoře, kterou město slibuje při změně vlastníka. Zatím ale k jednáním nedošlo, vedení klubu na výzvy nereaguje a jedná s českými zájemci. Němci mají seriózní zájem," uvedl v Brněnském deníku jednatel společnosti AMK Consulting Aleš Karásek. Tato firma shání Zbrojovce případné kupce.

Menšinový vlastník klubu Petr Hoskovec, jenž má v držení 30 procent akcií, jednal s obchodními partnery v Sýrii. Kvůli současné politické situaci ale nedostal vízum a s potencionálními kupci nyní udržuje kontakt prostřednictvím mailové korespondence. Hoskovcovi se ozvala i skupina brněnských podnikatelů.

Reklama

Související témata: