Hlavní obsah

V Ostravě mě nechtěli, ale v Sokolově jsem spokojený, tvrdí gólman Buček

SOKOLOV

Půlroční angažmá v Sokolově má za sebou zkušený fotbalový gólman Antonín Buček, který 24. února oslaví 28. narozeniny. Do západočeského klubu přišel loni v létě z Baníku Ostrava, předtím poznal prvoligovou atmosféru už jako mladík v Blšanech a potom na podzim 2010 v Ústí nad Labem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalový brankář Antonín Buček

Článek

„V Sokolově jsem po všech stránkách spokojený, protože se tady líbí i mojí rodině. Bydlíme kousek za Sokolovem a máme pohodičku. A nebral jsem jako zklamání, že jsem jen ve druhé lize. Pořád jsem hráčem ostravského Baníku, a tak si říkám, že se tam třeba někdy zase vrátím. To ve fotbale nikdy nevíte. Ale pro mě je hlavní, že v Sokolově pravidelně chytám,“ líčí Buček.

A statistika mu dává za pravdu: na podzim nechyběl ani minutu ani v jediném ze šestnácti druholigových zápasů svého týmu.

Od Ostravy ho dělí šest příček

Klub z ostravských Bazalů pořád sleduje. „Ostrava je v první lize v tabulce dole, Sokolov ve druhé lize nahoře, takže nás fakticky dělí jen asi šest příček. A proč jsem odešel? Musel jsem. Bylo to tak, že tehdejší ostravský trenér Karol Marko mě nechtěl, naopak sokolovský kouč Radoslav Látal o mě stál,“ vysvětluje gólman.

V zimní přípravě se Sokolov potkal i s prvoligovými soupeři. „Mezi námi a Duklou Praha nebyl velký rozdíl. Asi jiné by to bylo proti kompletní Spartě nebo Plzni, s nimiž se nemůžeme rovnat. Ale ostudu bychom asi neudělali v zápasech s celky z konce prvoligové tabulky. Máme mužstvo na to, abychom bojovali o přední příčky ve druhé lize. Škoda, že se nepodařilo uskutečnit další hostování Pavla Besty ze Žižkova, který s Pepou Dvorníkem držel střed obrany i celou defenzivu. Trenér ale určitě poskládá sestavu, aby nám to klapalo,“ uvažuje Buček.

Jaro ve druhé lize? „V Sokolově není postup cílem, ale stát se může cokoliv. Myslím si, že vedoucí Ústí oslabilo. Velké ambice má aktuálně třetí Jihlava, o postupu přemýšlí i Zlín,“ říká gólman.

Reklama

Související témata: