Hlavní obsah

Třinec - Brno 0:1Zbrojovka mašíruje za postupem, Příbram neudržela vedení. Vlašim a Opava nadělovaly

Aktualizováno

Poslední hostil prvního a favorit se prosadil. Fotbalisté Zbrojovky Brno v duelu 12. kola Fortuna Národní ligy díky proměněné penaltě zvítězili 1:0 v Třinci a upevnili si vedoucí příčku. Chrudim remizovala s Příbramí 2:2 a Dukla doma podlehla Ústí nad Labem 0:1. Vlašim rozstřílela Vyškov 5:1 a Opava žižkovskou Viktorii dokonce 6:1.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček uprostřed při děkovačce s fanoušky

Článek

Těsně, ale přece. Brno zvítězilo na hřišti posledního týmu tabulky Třince 1:0. O vítězství vedoucího týmu soutěže rozhodl ve 36. minutě Jakub Řezníček, který proměnil nařízený pokutový kop. Ve druhém poločase už se skóre neměnilo, a tak má Zbrojovka v čele soutěže náskok sedmi bodů před druhou Spartou B, Třinec zůstává se ziskem sedmi bodů poslední.

Ústí nad Labem navázalo na předchozí výhru nad Vlašimí a naplno bodovalo i na hřišti Dukly Praha. O vítězství Severočechů v hlavním městě rozhodl jediným gólem v prvním poločase Jakub Emmer. Pražané padli potřetí z posledních pěti zápasů, Ústí má opačnou bilanci a stoupá tabulkou.

Fotbalisté Chrudimi a Příbrami si rozdělili po bodu za remízu 2:2. Zápas se lépe vyvíjel pro hosty, kteří díky zásahům Procházky a Vilotiče vedli po prvním poločase 2:0. Domácí však nesložili zbraně a po patnácti minutách druhého poločasu bylo srovnáno, když se postupně prosadili Rybička a Surmaj. V dalším průběhu už se skóre neměnilo. Oba soupeři zůstávají těsně nad sestupovými příčkami.

Vlašim zvítězila vysoko 5:1 nad nováčkem z Vyškova a polepšila si na čtvrtou pozici. Dva góly domácího týmu obstaral Filip Blecha, po jednom přidali Tomáš Rigo, Denis Alijagič a Marek Červenka. Čestný úspěch moravského souboru vsítil na konci úvodního poločasu Patrik Slaměna, jenž korigoval na 2:1. Druhý poločas ale zcela ovládla Vlašim.

Opava originálním způsobem přivítala Zdeňka Koukala, nového trenéra Viktorie. Slezané Žižkov rozstříleli vysoko 6:1 a prodloužili svou domácí neporazitelnost. Na úvodní trefu Denise Darmovzala odpověděl z dorážky vlastního pokutového kopu Augusto Batioja, pak už ale sázeli góly jen Slezané. Postupně se trefili Lukáš Holík, Jan Kadlec, Bartosz Pikul a v závěru dvakrát v rozmezí minuty také střídající Denis Kramář. Svěřenci trenéra Westa se triumfem katapultovali na osmou příčku v tabulce. Pražané zůstávají poté, co nevyhráli už posedmé v řadě, nadále předposlední.

Utkání Líšně s Varnsdorfem bylo odloženo kvůli vysokému počtu pozitivních případů koronaviru v týmu Severočechů.

12. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Brno 0:1 (0:1)
Branka: 36. Řezníček z pen. Rozhodčí: Ulrich - Bureš, Černoevič. ŽK: Adamuška, Bolf - Štěrba. Diváci: 293.
Dukla Praha - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 31. Emmer. Rozhodčí: Radina - Kotalík, Matoušek. ŽK: Buchvaldek, Piroch - Písačka, Gonzalez, Brak, Ogiomade, Angelozzi. Diváci: 475.
Chrudim - Příbram 2:2 (0:2)
Branky: 51. Rybička, 60. Surmaj - 3. Procházka, 40. Vilotič. Rozhodčí: Adámková - Lakomý, Dohnálek. ŽK: Hašek, Drahoš, Tkadlec, Řezníček, Sokol - Hájek, Procházka, Halinský. Diváci: 560.
Vlašim - Vyškov 5:1 (2:1)
Branky: 11. z pen. a 51. Blecha, 28. Rigo, 60. Alijagič, 84. Červenka - 43. Slaměna. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Pochylý. ŽK: Němeček, Srubek (oba Vyškov). Diváci: 350.
Opava - Viktoria Žižkov 6:1 (2:1)
Branky: 85. a 86. Kramář, 12. Darmovrzal, 32. Holík, 59. Kadlec, 68. Pikul - 25. Batioja. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Slavíček. ŽK: Hnaníček, Holík, Rataj - Žežulka, Muleme, Sakala. Diváci: 1376.

Reklama

Související témata: