Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy chtějí na jaře bojovat o postup do první ligy

JIHLAVA

Fotbalisté Jihlavy touží po šestileté přestávce po návratu do nejvyšší soutěže a v podzimní části druhé ligy za tímto cílem slibně vykročili. Vysočina je v tabulce třetí, při stejném bodovém zisku s druhými Bohemians Praha má horší skóre. Tým v zimní přestávce posílil zkušený devětatřicetiletý brankář Jaromír Blažek z pražské Sparty.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brankář Jihlavy Jaromír Blažek

Článek

Slibně si vedli jihlavští fotbalisté také v zimních přípravných zápasech. Nečekaně vyhráli Tipsport ligu a výborných výsledků dosáhli i v dalších utkáních a na soustředění v Itálii. Porazili například Hellas Verona, prvoligové týmy Českých Budějovic, Liberce a Slovácka. Prohráli pouze s rakouskou Admirou a italskou Brescií.

"S průběhem přípravy jsem maximálně spokojen. Podobné výsledky v zimní přestávce ještě nikdy jihlavský klub nedosáhl. Úspěchy se ale nedají v žádném případě přeceňovat," poznamenal na dnešní tiskové konferenci kouč Roman Pivarník.

Klub posiloval i ze Slovenska

Přes zimu se vedení klubu podařilo vhodně posílit sestavu. Vedle brankáře Blažka kádr doplnili ještě devětadvacetiletý slovenský obránce Igor Obert z Dunajské Stredy, odkud zamířil do Jihlavy i stejně starý středopolař David Helísek. Do druholigového kádru patří také nadějní hráči juniorky Jan Kliment, Lukáš Kryštůfek a David Vacek.

"Posílení kádru bylo kvalitní. K úplné spokojenosti bychom potřebovali ještě jednoho kvalitního záložníka, ovšem hráč do základní sestavy na trhu momentálně není. Proto jsme se dohodli s vedením klubu, že tuto otázku nyní řešit nebudeme," dodal Pivarník.

Do druhé ligy vstoupí Vysočina sobotním zápasem na půdě vedoucího týmu tabulky v Ústí nad Labem. "V tuto chvíli mám s výjimkou obrany o zahajovací jarní sestavě jasno," podotkl Pivarník.

Reklama

Související témata: