Hlavní obsah

Chtěli jsme tři body, ale remízou nejsme zklamaní, hodnotil kouč Pivarník start Jihlavy

Vysočina Jihlava chce na jaře útočit na postup do první fotbalové ligy. A s cílem vyhrát hned na úvod jara nastoupili její hráči k atraktivnímu zápasu druhé ligy na půdě lídra v Ústí nad Labem. Nakonec si odvezli bod za bezbrankovou remízu. Není to pro ambiciózní klub málo? „Zklamaní nejsme," tvrdil trenér Roman Pivarník v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Pro posílení postupových nadějí jste potřebovali tři body. Je pro vás výsledek z Ústí ztrátou?

Takhle to brát nemůžeme. Musíme si uvědomit, že Ústí vyhrálo podzimní část se šestibodovým náskokem a mělo obrovskou kvalitu. Doma až do soboty ani jednou nezaváhalo a pokaždé bodovalo naplno. Proto jsme nemohli čekat, že hladce zvítězíme.

Takže na vaší straně převládá spokojenost?

Tak úplně zase ne. Hlavně na začátku jsme byli dost nervózní. Nedostávali jsme se ke svým kolmým přihrávkám po zemi. Hráli jsme vzduchem, což byla voda na mlýn domácích. Škoda nedotažených akcí Halamy, Jungra a Mešanoviče. Ukázalo se, že nám citelně chyběl střelec Tecl, který pykal za žluté karty z podzimu. Myslím, že jsme schopni hrát lépe.

Kdy vám bylo v zápase nejhůře?

Asi při závarech Ústí po standardních situacích. Soupeř se snažil využít svojí výškové převahy, ale dokázali jsme to přečkat.

Jak jihlavští hráči berou brankáře Jaromíra Blažka?

Velmi dobře zapadl do týmu. Má přirozený respekt.

Reklama

Související témata: