Hlavní obsah

Bod nakonec beru, oddechl si ústecký Habanec po duelu s Jihlavou

ÚSTÍ NAD LABEM

Hodně vyčerpaný, stejně jako jeho svěřenci na hřišti, byl po úvodním zápase jarní části druhé ligy trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec. Severočeši si totiž prožili těžkou zkoušku odolnosti, když jim v jedné z klíčových bitev soutěže chybělo hned sedm hráčů (!) z úspěšného podzimního kádru. „Bod nakonec beru," řekl kouč lídra tabulky po remíze 0:0 s Jihlavou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

V zimě vám odešli ofenzivní hráči Volek, Brunclík a Vaněček, kteří na podzim dali dohromady třináct gólů. A proti Jihlavě jste postrádal ještě další čtveřici fotbalistů. Co tyhle absence pro tým znamenaly?

Uvažovaná sestava, o které jsem přemýšlel několik týdnů, se nám na poslední chvíli totálně zhroutila. V šest hodin ráno napsal obránce Dvořák, že nemůže na zápas kvůli střevním problémům. Onemocněli i Dragoun a Moulis. V průběhu rozcvičení ze stejného důvodu odstoupil Benčík. Obránce Jablonský s totožnými potížemi sice zápas odehrál, ale jen se sebezapřením. Na konci utkání kluky braly křeče, všichni si hrábli na dno, takže musím být rád, že jsme urvali aspoň bod.

Potěšilo vás, že jste zápas zvládli bez obdrženého gólu?

Velice. Vždyť v přípravě jsme hodně inkasovali a věděli jsme, že Jihlava bude hrát útočně. Zkušená stoperská dvojice Valenta-Džuban ale zavřela střed obrany. Jsem zastáncem ofenzivního fotbalu a raději beru výsledek 2:2,než bez branek, ale tentokrát mi ani těch 0:0 nevadí...

Hitem utkání se stala jihlavská premiéra gólmana Jaromíra Blažka v Ústí. Jak jste viděl jeho výkon?

Organizace obrany z jeho strany byla perfektní. Vyřešil tři ošemetné situace, ze kterých obvykle ve druhé lize jiným brankářům góly dáváme. Pro hráče je příkladem.

Je dobré pro druhou ligu, když v ní nastupují hvězdy Blažkova typu?

Určitě. Podívejte se, Jihlava na něm postavila marketing. Potěší mě, když se o této soutěži bude psát. Ale nejen o Jihlavě, ale i dalších mužstvech. Pokud budu číst o Ústí na jaře aspoň pár vět, jak jsme hráli, budu rád. Nemusí tam být pořád jen Baroš. Toho přece známe, ne?

Reklama