Hlavní obsah

Gólman Blažek: Na Spartě se neodpouští, v ostatních klubech je to ale něco jiného

Josef PešoutSport.czPrávo

Při premiéře v jihlavském dresu uhájil brankář Jaromír Blažek na půdě Ústí nad Labem čisté konto. Tím splnil svůj úkol v zápase, který byl šlágrem úvodního jarního kola druhé ligy. „Bohužel tam byla i nula na střeleckém kontě našich útočníků a celého mužstva,“ komentoval zkušený gólman vstup do odvetné části soutěže.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brankář Jaromír Blažek

Článek

Jak hodně jste se nadřel?

Nic strašného to nebylo. Dvakrát mě domácí trefili, takže jsem neinkasoval. Celkem to dobře dopadlo.

Ze Sparty jste byl zvyklý na prvoligové stadióny se zázemím, kdežto v Ústí jsou šatny ve stavebních buňkách u hřiště. Je to velký rozdíl?

Ve druhé lize to zřejmě bude podobné všude. Na podzim jsem odchytal několik zápasů za béčko Sparty. Třeba ve Vlašimi. Asi vím, do čeho jdu. Poznávám tuhle soutěž, ale mám stejně jako spoluhráči motivaci, aby to za půl roku bylo jinak. Tedy abychom jezdili po prvoligových stadiónech.

Je vaším hnacím motorem touha dostat Jihlavu do ligy?

Určitě. Kdyby tomu tak nebylo, vyprdnul bych se na to už v zimě a skončil s fotbalem na této úrovni. Ale cítím se zdravý. A když o mě projevila Jihlava zájem, snažím se pro ni udělat maximum.

 Zvykl jste si v novém klubu, potažmo odlišném fotbalovém prostředí?

Ze začátku přípravy i v prvních zápasech mi trošku trvalo, než jsem přivykl tomu, že mám před sebou jiné obránce i fotbal, než co se hraje na Spartě. Ale teď už mi to nedělá problém. Mužstvo si sedlo.

Jste vůči spoluhráčům shovívavější a odpustíte jim třeba nějaké nedostatky?

Asi ano. Na Spartě se neodpouští, ale v ostatních klubech je to něco jiného. Spousta kluků má všechno teprve před sebou.

Jak dirigujete hráče před sebou?

Jsem hlasitější a na stadiónech, kam nechodí moc diváků, je to zřejmě slyšet.

Reklama

Související témata: