Hlavní obsah

Příbram nedala gól a její bývalý kanonýr hostuje v Mostě. Třeba se do ligy vrátím, říká Huňa

Několik let byl útočník Daniel Huňa střeleckou oporou fotbalistů Příbrami v první lize. Těžko si bez něj tamní příznivci dokázali představit ofenzivu středočeského celku. Jenže loni v létě se docela v tichosti z nejvyšší soutěže vytratil. Po podzimním hostování ve střížkovských Bohemians Praha zakotvil v zimě v Baníku Most, který hraje rovněž druhou ligu. „Bojujeme o záchranu a jediným cílem je, abychom opustili sestupové pozice,“ říká Huňa v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Huňa (vlevo) v příbramském dresu

Článek

Nečekal jste, že si vás v zimě stáhne Příbram zpátky, když prodala nejlepšího střelce Wágnera do Plzně? Středočeši potom nedali ve čtyřech jarních kolech v lize ani gól a vy jako jejich kmenový hráč hostujete „jen" ve druhé lize.

Už v létě jsem cítil, že potřebuji nějakou změnu. Na Střížkově mě trápila tři zranění po sobě. A tak se nedalo předpokládat, že mě po složitém půlroce povolá Příbram. Domluvil jsem se s Mostem. Ale nikdy se nemá říkat nikdy. Třeba se ještě do první ligy vrátím. Ale musím fotbalově hodně pracovat.

Co vzpomínky na Příbram?

Pocházím sice z Mostu, ale v Příbrami už mám trvalé bydliště. Narodil se tam i můj syn. A fotbal? Přišel jsem za trenéra Tobiáše, poznal jsem i kouče Moralese. Za něj jsem měl velkou podporu. Pak to pokračovalo i v době, kdy tým vedl trenér Marko.

V Příbrami jste byl znám jako útočník, ale v Mostě nastupujete na pravém okraji středové řady. Je to pro vás změna?

Vždycky jsem byl hrotovým hráčem, ale měli jsme problém, že Most nemá v záloze moc na výběr. Navíc do útoku je k dispozici Zoran Danoski, který tam pracuje velmi dobře. Hraji tedy na jiné pozici, než jsem byl zvyklý, ale nevidím v tom nic výjimečného.

Nemrzí vás, že nemůžete výrazněji potvrdit pověst kanonýra?

Budu rád, když nějaký gól dám, ale nejvýš stavím už zmíněnou záchranu.

Most představil na jaře oproti podzimu takřka úplně nový tým. Co vy na to?

Vím, že hrozně mladý kádr to měl tady těžké. A tak nastala obměna. Je nás víc starších hráčů - kromě mě Jirka Mlika, Honza Procházka, Tomáš Pilař, Martin Knakal a další. Nechci říkat, že s námi přišla zkušenost, ale je pravda, že máme něco odehráno. Mladí kluci vedle nás šlapou a myslím, že v Mostě to poskládali velmi dobře.

Reklama

Související témata: