Hlavní obsah

Jihlava - Varnsdorf 0:1Jihlava v boji o postup zaváhala, podlehla Varnsdorfu

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy v boji o postup do první ligy znovu zaváhali. Vysočina dnes v domácím utkání 20. kola druhé ligy podlehla Varnsdorfu 0:1. Druhý celek tabulky Bohemians Praha se jí tak po víkendu může vzdálit na rozdíl tří bodů.

Článek

Adept na postup se výsledkově i herně trápí, stejným poměrem jihlavští fotbalisté prohráli také v minulém kole ve Znojmě. Doma tentokrát podlehli týmu, jemuž před zápasem patřila až desátá pozice.

Jihlava si od úvodního hvizdu vytvořila převahu, ale bez brankových příležitostí. Hosté na Vysočinu dorazili s obrannou taktikou a se snahou o rychlé protiútoky. Po jednom z nich se v 17. minutě prosadil Melunovič a poslal severočeský tým překvapivě do vedení.

Svěřenci trenéra Pivarníka se dál trápili a první vážnější šanci si vypracovali až v 60. minutě, kdy Obert střelou bez přípravy protáhl varnsdorfského brankáře Kováře.

Pojistku tříbodového zisku pro hosty mohl dát bombou ze standardní situace Breite, ale Blažkova robinzonáda udržela naděje Vysočiny alespoň na vyrovnání. Jenže domácí už si ve zbytku hracího času žádnou šanci na změnu výsledku nevytvořili a z tribun se po závěrečném hvizdu ozýval pískot.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 17. Melunovič. Rozhodčí: Býma - Tacina, Marek. ŽK: Komárek, Velický - Kotiš. Diváci: 1890.
Jihlava: Blažek - Obert, Halama, Komárek, Karlík - Helísek (81. Gabriel), Jungr (61. Sedláček), Velický, Kučera - Mešanovič, Tecl. Trenér: Pivarník.
Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Filip, Stehlík, Hozda - Martan (90. Pimpara), Breite (86. Hikspoors), Kotiš, Cana - Melunovič (61. Chod), Rudnickij. Trenér: Frťala.

Reklama