Hlavní obsah

Ústí nad Labem-Bohemians Praha 0:1Ústečtí po prohře z penalty cítili křivdu. Musel jsem si dát studenou sprchu, řekl kapitán Džuban

ÚSTÍ NAD LABEM

Hodně emocí vyvolal šlágr 21. kola druhé fotbalové ligy v Ústí nad Labem, v němž severočeský lídr tabulky poprvé v sezóně prohrál na domácím hřišti s druhým týmem soutěže Bohemians Praha. O vítězství hostí rozhodl Jan Flachbart proměněnou penaltou za údajnou ruku domácího stopera Michala Valenty. Ústečtí se cítili verdiktem sudího ukřivděni.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Flachbart z Bohemians Praha (na archivním snímku vlevo) rozhodl duel v ústí..

Článek

„Byl tam odražený balón, který chtěl Míša Zeman odkopávat od branky a trefil mě přímo do trika a pan rozhodčí okamžitě odpískal penaltu. Mluvil jsem se sudím, ale zůstalo to mezi námi," konstatoval Michal Valenta.

Na dotaz, jestli ho překvapilo, že ke spornému momentu došlo, hlesl: „Ne. Ale od vedení klubu mám instrukce, abych se vyjadřoval opatrně. Když něco řeknu, dostanu od svazu dvacet tisíc pokutu. Aťsi každý udělá obrázek sám. Ani nevím, proč byl delegován zrovna tento rozhodčí. Původně tu měl být někdo jiný a údajně se to změnilo den nebo dva dny před zápasem a do Ústí přijel pan Bílek," tvrdil Valenta.

Kapitán Ústí Pavel Džuban po utkání prohlásil: „S realizačním týmem jsme se domluvili, že do zápisu nebudeme psát námitky. Rozhodčí napsali, že jsem se dostavil k podpisu zápisu pozdě, až osmnáct minut po zápase. Tak jsem na to zareagoval sdělením, že jsem si musel dát nejprve studenou sprchu, než jsem se tam dostavil. Ale cítíme, že to byl remízový duel. Rozhodčí jako jediný viděl penaltu. Znovu jsem se ho na to ptal a tvrdil, že viděl jasnou ruku. Asi jako jediný ze všech, co jsme tady dneska byli. Ale stala se chyba, měli jsme dát branku a vyvíjelo by se asi jinak a nemuseli jsme se takhle bavit."

Ústecký trenér Svatopluk Habanec byl zklamaný: „Trochu mě to vzalo. Cítím křivdu, ale musíme se z toho oklepat. A ta penalta? Od toho tady byl pan delegát Čuřín a televizní kamery, které to odhalí. Určitě to nebylo tak, že by náš hráč rukou zabránil vstřelení branky. Jsem přesvědčený, že míč trefil břicho Valenty."

Flachbart má stoprocentní bilanci

Obránce Pražanů Jan Flachbart si vážil toho, že jeho gól znamenal tři body: „Co se týče penalty, obránce míč odkopával, asi tam byla ruka. Ale z mé pozice to nebylo přesně vidět. Jsem hlavně rád, že mám při penaltách stoprocentní úspěšnost, tedy čtyři proměněné ze čtyř. A jsem spokojený, že jsme pod novým trenérem Jindráčkem hned vyhráli."

Kouč Jaromír Jindráček se vrátil na post hlavního kouče Střížkova po deseti měsících. „Nevím, jak se mám k penaltě vyjádřit. Z lavičky jsem to neviděl. V závěru jsme si výsledek pohlídali díky zkušenosti. Chceme skončit na postupovém místě," uvedl trenér, který nahradil Františka Baráta.

Premiéru na lavičce Pražanů si odbýval asistent Jaroslav Vodička. „Ve čtvrtek mě zavolal Jarda Jindráček, jestli bych šel s ním do spolupráce v Bohemians. Nabídku jsem konzultoval s majitelem Slovanu Liberec panem Karlem, protože jsem dosud vedl libereckou rezervu. Jsem rád, že mi přestup do druhé ligy umožnil. A zároveň mi řekl, že mám do Slovanu v budoucnu dveře pořád otevřené, čehož si moc vážím. Liberci přeji titul v první lize hlavně kvůli trenéru Šilhavému," líčil Vodička.

Reklama