Hlavní obsah

Táborsko - Ústí 5:0Lídr druhé ligy z Ústí utrpěl debakl od Táborska

Praha
Aktualizováno

Vedoucí tým druhé fotbalové ligy z Ústí nad Labem utrpěl nečekaný debakl v Sezimově Ústí. Od Táborska inkasoval pět gólů a jeho náskok v čele tabulky před Bohemians Praha se smrskl na tři body. Po dvou gólech vítězů dali Jasanský a Přeučil, další přidal Kočí. Tak vysokou prohrou schytal ústecký tým naposledy téměř přesně před rokem ještě v nejvyšší soutěži od Plzně.

Článek

V 19. minutě zahrával Jasanský přímý kop z poloviny hřiště, míč propadl překvapenou obranou i kolem brankáře Nováka a zastavil se až v síti. Další Jasanského centr proměnil Přeučil hlavou v druhý gól. Ještě před přestávkou si oba střelci role vyměnili a Jasanský poslal míč do prázdné branky. Po změně stran se domácí ještě dvakrát prosadili sólovými brejky do odkryté obrany a hosté zcela rezignovali. Po domácí porážce od střížkovských Bohemians prohráli podruhé za sebou a komplikují si návrat do ligy.

Bohemians Praha si zastříleli proti Znojmu a jsou druzí

Fotbalistům Bohemians Praha se po trenérské změně ve druhé lize daří. Pod vedením dvojice Jaromír Jindráček - Jaroslav Vodička vyhráli před týdnem na půdě lídra tabulky Ústí nad Labem 1:0 a dnes v utkání 22. kola doma porazili Znojmo 4:0. Díky tomu uhájili druhé místo před dotírající Jihlavou. Brankář Winter uhájil podesáté čisté konto.

Prvního jarního vítězství na domácí půdě dosáhli zelenobílí především díky výbornému výkonu v úvodním poločase, který podtrhli třemi krásnými brankami. Už v 7. minutě Šisler trefil zdálky břevno. O pět minut později rozehrál roh a nabíhající Grznár vydařenou dělovkou z voleje otevřel skóre. Po dalších rohových kopech stopeři Penc a Drsek hlavičkovali jen těsně vedle Hrubého branky. Ve 33. minutě prošel po levé straně Očovan až do šestnáctky, našel nabíhajícího Flachbarta a ten z voleje střelou k tyči pojistil náskok střížkovského týmu. V nastaveném čase první půle po centru Grznára zvýšil hlavou Penc na tříbrankový rozdíl.

Tři minuty po změně stran Škodova střela lízla tyč, o dalších pět minut později už se Bohemians radovali počtvrté. Dorotík vybojoval míč pro Škodu, který ho ještě posunul doleva k nabíhajícímu Jandovi a ten uzavřel skóre na 4:0. Hosté neměli za celý zápas ani jednu vyloženou příležitost a vyšli potřetí za sebou střelecky naprázdno.

Sokolov při Jindrově premiéře remizoval s Varnsdorfem

Fotbalisté Sokolova pod vedením staronového trenéra Aleše Jindry remizovali ve druhé lize s Varnsdorfem 0:0. Po 22. kole tak čtvrtý celek tabulky ztrácí na druhou postupovou příčku už šest bodů, protože druzí Bohemians Praha jasně přehráli Znojmo.

Necelých 900 diváků na sokolovském stadionu dnes příliš pohledných fotbalových momentů nevidělo. Utkání hrané za občasného deště nabídlo více nepřesností a soubojů ve středu hřiště než šancí. V prvním poločase se do jediné dostali hosté, když Martan nahrál volnému Hikspoorsovi, proti němuž dobře vyběhl gólman Buček a hostujícího útočníka vychytal.

Po změně stran si šanci vypracovali i domácí. Po Glaserově centru nebezpečně hlavičkoval Dvorník, po něm ještě Vondráček, ale gólman Kovář míč stačil chytit ještě před brankovou čárou. V 74. minutě mohl jít do vedení Varnsdorf - centr zleva přistál na hlavě neobsazeného Rudnického, ten však míč poslal jen do Bučkovy náruče. Jako poslední mohl zlomit bezbrankový stav domácí Vondráček, který si počkal u zadní tyče na centr, ale jeho hlavičku zblízka zneškodnil Kovář.

Most porazil Zlín díky Hofmannově penaltě

Předposlední Most na domácí půdě porazil Zlín 1:0 díky Hofmannově penaltě a snížil tak ztrátu na čtrnácté místo na dva body. Hosté ale na severu Čech nepředvedli špatný výkon, měli převahu a víc šancí.

Poláchova technická střela ale skončila na břevnu a následnou dorážku zázračně vytěsnil gólman Bertelman. Domácí se rozjížděli pomaleji, Knakalova prudká střela skončila na boční síti a Mlikovu hlavičku zastavila branková konstrukce. Největší příležitost zápasu doslova promarnil v 52. minutě zlínský Švach, který po selhání mostecké obrany šel zcela sám na branku, ale skvělého Bertelmana nepřekonal.

V 64. minutě se na druhé straně prosmýkl střídající Makedonec Danoski do šestnáctky, kde byl faulován, a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Hofmann. Závěr zápasu už domácí zvládli a soupeře do žádného zakončení nepustili.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians Praha - Znojmo 4:0 (3:0)
Branky: 12. Grznár, 33. Flachbart, 45.+2 Penc, 53. Janda. Rozhodčí: Ochotnický - Mencl, Makovička. ŽK: Očovan - Sukup, Okleštěk. Diváci: 470.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Penc, Drsek, Grznár - Dorotík (74. P. Hájek), Šisler, Fenyk, Janda - Očovan (79. Klán), Škoda (87. Ibe). Trenér: Jindráček.
Znojmo: Hrubý - Sukup, Jonov, Avdič, Cihlář - Lukáš (56. Okleštěk), Lacko, Šmahaj (75. Mička), Mudra - Zifčák (56. Mandula), Rolinc. Trenér: Smrček.
Sokolov - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Adam - Hájek, Paták. ŽK: Vrtělka, Hanzlík, Čada - Hikspoors, Cana, Filip. Diváci: 870.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Vondráček, Hanzlík - Glaser, Vrtělka, Čada, Metelka, Vaněček (76. Dvořák) - Geňo (80. Krmenčík). Trenér: Jindra.
Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Filip, Pimpara, Hozda - Cana, Chod (77. Šljivič) - Rudnickij (86. Volf), Breite, Martan - Hikspoors (62. Matejov). Trenér: Frťala.
FK Baník Most - FC Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 64. Hofmann z pen. Rozhodčí: Lerch - Handlíř, Peřina. ŽK: Štefko, Holub, Pilař - Švach, Poznar. Diváci: 420
Most: Bertelman - Knakal, Hofmann, Procházka, Řehák - Schut (60. Holub), Pilař - Štefko (90. Štípek), Kerbr (60. Danoski) - Huňa, Mlika. Trenér: Zach.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Jugas, Kubica, Hájek - Bublák (46. Šumbera), Polách, Salachna, Poznar - Bača (71. Dobeš), Švach. Trenér: Skácel.
Táborsko - Ústí n. L. 5:0 (3:0)
Branky: 19. a 40. Jasanský, 28. a 75. Přeučil, 69. Kočí. Rozhodčí: Býma - Santarius, Páral. ŽK: Dobal - Zeman, Zachariáš, Novák. Diváci: 511.
Táborsko: Fišna - Rožboud (84. Mašek), Nesvadba, Zbrožek, Kotrba - Kočí (70. Pecka), Kostečka, Dobal, Sladký, Jasanský - Přeučil (79. Mach). Trenér: Zákostelský.
Ústí nad Labem: Novák - Jablonský, Džuban (55. Moulis), Valenta, Zeman - Martykán, Zachariáš, Rosendo, Lácha - Holek (80. Vlk), Veverka. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články