Hlavní obsah

Ústí - Brno 2:2Náskok Ústí se ve druhé lize ztenčuje, ztratilo i s Brnem

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Náskok fotbalistů Ústí nad Labem v čele druholigové tabulky se smrskl už jen na jediný bod. V 23. kole totiž doma ztratili dvougólové vedení nad Brnem a ani hektickým závěrem zápasu už remízu 2:2 nezměnili.

Článek

Brno se na jaře rozjelo a ze záchranářských bojů se vyšvihlo až na šesté místo tabulky. Podle toho si Moravané počínali i v Ústí - prvních deset minut byli aktivnější a jako doma se cítila i zhruba desítka jejich příznivců, kteří odmítli být v sektoru pro hosty a ochranka s nimi nic nezmohla.

Pak ale začalo hrát Ústí. Martykán vlétl do pokutového území, Pernica ho podrazil a domácí kopali penaltu, kterou snadno proměnil Valenta. Najednou to bylo Ústí, kdo měl výraznou převahu, kterou v 32. minutě potvrdil po dlouhém závaru Jablonský. Ústí klidně mohlo o poločase vést i o tři góly, jenže Holek po rychlém brejku z vápna těsně minul.

Po pauze se ale poměr sil úplně obrátil. Ústecký Zachariáš v tísni srazil míč na břevno vlastní brány, ale Brno stejně dokázalo během dvaceti minut vyrovnat. Nejdřív propadl nákop mezi stopery k Doležalovi, který vzápětí zavěsil k tyči, pak po závaru dotlačil míč do sítě Chigou.

Domácí se pak oklepali a ještě si vypracovali spoustu šancí, jenže je nevyužili. Brankář Doležal vychytal jak Martykánovo sólo z 75. minuty, tak i Holkovu ránu, kterou o dvě minuty lehce tečoval z horního růžku na břevno.

Vysoká výhra střížkovských Bohemians v Třinci

Fotbalisté Bohemians Praha zvítězili v Třinci vysoko 4:0, když se o góly podělili obránce Drsek a útočník Škoda. Pražané si tak v tabulce upevnili druhé místo a ztrátu na vedoucí Ústí nad Labem stáhli na jediný bod. Třinec naopak dělí od sestupové 15. pozice jen skóre.

O vítězství rozhodli hosté v polovině úvodního poločasu, kdy po chybách třineckých obránců dali během jediné minuty dva laciné góly. Obdržené branky domácí mužstvo ještě víc rozhodily, hráči si kloudně nepřihráli a branku Bohemians ohrozili jednou, ale střela Marošiho ve 40. minutě zkušeného gólmana Wintera nepřekvapila.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hosté měli dál převahu, kontrolovali hru a dalšími dvěma góly pojistili vysoké vítězství. Škoda se v 55. minutě prosadil po Šislerově centru, čtvrt hodiny nato skóroval po sólové akci Drsek.

Most přehrál poslední Spartu B

Fotbalisté Mostu zvítězili v Praze nad sparťanskou rezervou 2:0. Po výhře nad posledním týmem tabulky sice zůstali patnáctí, ale bodově se dotáhli na trio svých nejvážnějších konkurentů v boji o udržení Vlašim, Třinec a Čáslav.

Zápas dvou nejhorších mužstev druhé ligy začal svižně a už po dvou minutách vystrašil své spoluhráče nepovedeným odkopem mostecký gólman Bertelman. Blízko gólu byli domácí hráči i po dvaceti minutách hry, kdy Grajciarův centr na zadní tyči trefil Hybš a jen reflexivní zákrok mosteckého brankáře zabránil sparťanské radosti.

V 30. minutě zničehonic udeřilo na druhé straně, když z 18 metrů napřáhl Danoski a první mosteckou střelou v utkání trefil horní roh domácí branky. Těsně před poločasem mohl tentýž hráč vedení Mostu zvýšit, gólman Holý mu ale skvělým zákrokem šanci sebral.

Úvod druhé půle vyšel lépe hostům - po pěti minutách hry vyrazil Holý Pilařovu střelu pouze k Hofmannovi, který do odkryté brány vstřelil druhý mostecký gól. Hra poté upadla do podprůměru a nabídla spíše boj ve středu hřiště. Až v závěrečné desetiminutovce byl dvakrát blízko gólu střídající domácí Griffiths, Bertelmana ale ani jednou nepřekonal.

Sokolov vyhrál ve Vlašimi

Sokolovští fotbalisté vyhráli ve Vlašimi 3:1 a dál zůstávají v dosahu postupových pozic. Hosté už po dvaceti minutách vedli dvoubrankovým rozdílem. Vaněček nejprve potrestal zaváhání domácích zadáků při odkopu, krátce nato přesně vystřelil zpoza šestnáctky. Vlašim, která bojuje o udržení v soutěži, oživila naději na bodový zisk Mackovou brankou z 36. minuty. Nebýt ale gólmana Hanuše, mohl Sokolov ještě do poločasu zvýšit: Metelka však neproměnil sólo a neuspěl ani Hrošovský.

Vyrovnat mohl domácí Vaněček, ale po hodině hry trefil jen břevno. Krátce nato hosté definitivně rozhodli, třetí sokolovský gól vstřelil po rohu hlavou Vondráček. Jeho spoluhráč Metelka zápas nedohrál, v nastaveném čase dostal za úmyslnou ruku druhou žlutou kartu.

Jihlava se dotahuje

Fotbalisté Jihlavy zvítězili 2:0 v Opavě a stále ztrácejí jediný bod na druhé Bohemians Praha. Od prvního místa je po dalším zaváhání Ústí nad Labem dělí jen dva body.

Opava bojující o posun do horní poloviny tabulky si vypracovala velkou šanci po půlhodině hry, kdy po Sedláčkově rohovém kopu odvrátila obrana soupeře míč z brankové čáry. Hosté vážněji zahrozili dokonce až v poslední minutě prvního poločasu, ale Tlustého hlavičku po rohu kryl Květon.

Druhou příležitost měli domácí hned po změně stran, dělovku Radzinevičiuse však Blažek chytil. Květon zase vyrazil Vaculíkovu střelu z hranice šestnáctky na roh, ale v 72. minutě už skončila v šibenici jeho branky rána Mešanoviče z 25 metrů. Pět minut před koncem hosté podnikli rychlý protiútok, na jehož konci Jungr zvýšil.

Zlín dál čeká na výhru

Táborsko zvítězilo ve ve Zlíně 2:1 a prodloužilo čekání domácího týmu na vítězství o pátý zápas. "Ševci" sice po čtyřech kolech ukončili střelecký půst, soupeř ale skóre otočil a dostal se před Zlín i v tabulce.

Úvodní poločas se přitom nesl zcela ve zlínské režii. Již ve třetí minutě hlavičkoval Bača v gólové pozici jen do gólmana. Ta samá spolupráce v 11. minutě již ale přinesla ovoce. Bačovu hlavičku sice znovu zlikvidoval Fryšták, nicméně po následné skrumáži se míč znovu dostal ke zlínskému útočníkovi a ten s pomocí tyče otevřel skóre.

O deset minut později připravil Švach gólovou pozici také pro Poznara, ale jeho střelu hostující beci z brankové čáry vykopli. Pak zkoušel překvapit Švach hostujícího gólmana stříleným centrem, ale Fryšták vyrazil konečky prstů míč na roh. Zničehonic ale udeřili Jihočeši. Důrazný Rožboud si proklestil cestu do vápna a chytrým obloučkem vyrovnal. Zlínští si mohli vzít ještě do přestávky vedení zpět, jenže Kubica pálil z dobré pozice do břevna.

Začátek druhé půle pak přinesl pro zlínské fanoušky šok. Volný přímý kop lehce tečoval za Kořínkova záda nepokrytý Dobal. Největší příležitost k vyrovnání měl Polách, ale jeho přímý kop výtečně vyrazil Fryšták. Do více gólových šancí se domácí přes pozorně bránící Jihočechy nedostali. Naopak hosté po brejku v poslední minutě trefili tyč opuštěné zlínské brány.

Ústí nad Labem - Zbrojovka Brno 2:2 (2:0)
Branky: 11. Valenta z pen., 32. Jablonský - 59. Doležal II., 66. Chigou. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Zeman. ŽK: Jablonský - Pernica, Pašek, Král. Diváci: 1348.
Ústí n. L.: Novák - Vlk, Džuban, Valenta, Jablonský - Rosendo, Zachariáš, Martykán, Lácha (73. Peterka) - Veverka - Holek. Trenér: Habanec.
Brno: Doležal I. - Pašek (40. Simerský), Pernica, Šoljič (78. Hromek), Buchta - Michna, Král, Lutonský, Mezlík - Doležal II., Švancara (52. Chigou). Trenér: Čuhel.
Sparta Praha B - Baník Most 0:2 (0:1)
Branky: 30. Danoski, 51. Hofmann. Rozhodčí: Možíš - Hájek, Handlíř. ŽK: Frýdek, Kadeřábek - Štípek. Diváci: 405.
Sparta B: Holý - Grajciar (46. Vidlička), Krch, Polom, Jánoš (46. Frýdek) - Kadeřábek, Jirásek, Folprecht, Hybš - Sýkora, Juhar (58. Griffiths). Trenér: Svoboda.
Most: Bertelman - Procházka, Hofmann, Řehák, Schut - Knakal, Štefko (90. Běloušek), Danoski (71. Holub), Pilař - Mlika (76. Štípek), Huňa. Trenér: Zach.
Třinec - Bohemians Praha 0:4 (0:2)
Branky: 22. a 69. Drsek, 23. a 55. Škoda. Rozhodčí: Jílek - Urban, Peřina. ŽK: Lisický, Byrtus, Eismann (všichni Třinec). Diváci: 621.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Rehák, Byrtus - Súkenník, Maroši (80. Surynek), Matoušek, Eismann (60. Ceplák) - Hanus, Nekuda (74. Gavlák). Trenér: Grussmann.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Penc, Drsek, Grznár - Dorotík (56. Hodas), Šisler, Fenyk, Janda - Škoda (84. Klán), Očovan (80. Subič). Trenér: Jindráček.
Vlašim - Sokolov 1:3 (1:2)
Branky: 36. Macek - 15. a 20. Vaněček, 72. Vondráček. Rozhodčí: Nenadál - Makovička, Kovařík. ŽK: Macek, Kosak, Jícha - Vondráček, Metelka, Dvorník, Hrošovský. ČK: 90.+3 Metelka. Diváci: 455.
Vlašim: Hanuš - Vebr (37. Červenka), Petrů, Zákostelský, Starý - Pokorný, Macháček, Macek (66. Jícha) - Janda, Vaněček, Kosak. Trenér: Urban.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Vondráček, Hanzlík - Hrošovský (80. Geňo), Vrtělka, Dvořák (64. Krmenčík), Metelka, Vaněček (87. Machek) - Strnad. Trenér: Jindra.
Opava - Jihlava 0:2 (0:0)
Branky: 72. Mešanovič, 85. Jungr. Rozhodčí: Matějek - Páral, Paták. ŽK: Hrabina, Zapletal - Vaculík, Velický. Diváci: 1901.
Opava: Květon - Coufal, Uvíra, Mikula, Hrabina (68. Žmolík) - Zapletal, Křeček, Sedláček, Schaffartzik - Radzinevičius (77. Neubert), Halaška (77. Ficek). Trenér: Mazura.
Jihlava: Blažek - Helísek, Tlustý, Halama, Šilinger - Vaculík (90. Sedláček), Karlík, Velický, Jungr (87. Kučera), Mešanovič (80. Veselý) - Tecl. Trenér: Pivarník.
Zlín - Táborsko 1:2 (1:1)
Branky: 11. Bača - 32. Rožboud, 50. Dobal. Rozhodčí: Kocourek - Zlámal, Pilný. ŽK: Malý, Kubica - Dobal, Sladký. Diváci: 1098.
Zlín: Kořínek - Jugas, Malý, Kubica, Pazdera - R. Dobeš (86. Bublák), Polách, Salachna (72. Zlatkovič) - Poznar, Bača, Švach. Trenér: Skácel.
Táborsko: Fryšták - Rožboud, Nesvadba, Zbrožek, Kotrba - Kočí (90. Kalášek), Kostečka (74. Pecka), Dobal, Sladký, Jasanský - Přeučil. Trenér: Zákostelský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články