Hlavní obsah

Čáslav - Vlašim 2:1Čáslav vyhrála v záchranářském souboji nad Vlašimí

Čáslav

Fotbalisté Čáslavi ve 24. kole druhé ligy zvítězili 2:1 nad Vlašimí a připsali si důležité tři body v boji o záchranu. Na předposlední místo mají čtyřbodový náskok. Naopak Vlašim je před patnáctým Třincem jen o skóre.

Článek

Domácí se ujali vedení už v 9. minutě. Odražený míč napálil z šestnáctky Džafič a jeho přízemní střela si našla cestu až do sítě. Vlašimští si kromě závaru po autovém vhazování, který vyřešil včasným vyběhnutím gólman Ducheček, a střely Vojty, jenž skončila v náručí čáslavského gólmana, nic nepřipravili.

Na druhé straně před přestávkou udeřilo ještě jednou, po rohu přesně hlavičkoval Hejný.

Po pauze se hrálo spíše ve středu hřiště. Džafič pálil vysoko nad, Duchečkovu pozornost vyzkoušel střídající Matějka. V 68. minutě se po dlouhém výkopu gólmana Hanuše, který ještě prodloužil hlavou Vaněček, do koncovky dostal opět Matějka, ale jeho rána z úhlu šla nad branku.

Až v 75. minutě hosté zadělali na dramatický závěr, když po faulu na Kosaka proměnil pokutový kop kapitán Petrů. Domácí ale další bodovou ztrátu na vlastním hřišti nepřipustili.

Brno potvrdilo jarní formu

Fotbalisté Brna ani poosmé na jaře a už podesáté za sebou neprohráli. Doma porazili Znojmo 2:0 a stále živí naději na návrat mezi elitu. Z šestého místa aktuálně ztrácejí na druhé postupové místo šest bodů. Naopak Znojmo po pátém utkání v řadě bez vítězství už dělí jen pět bodů od sestupových míst.

Za šestou jarní výhrou nasměroval Brno už ve 3. minutě útočník Doležal. Mezlík utekl obraně, centrem našel Doležala a ten ranou z první mířil přesně k tyči. Krátce po změně stran pojistil vedení Švancara, který vybojoval pokutový kop a sám ho proměnil střelou do středu branky.

Znojmo se v závěru snažilo o korekci skóre, ale Vašíčkovy nůžky skončily mimo a Jonovův pokus lapil na brankové čáře brankář Doležal.

Čáslav - Vlašim 2:1 (2:0)
Branky: 9. Džafič, 44. Hejný - 75. Petrů z pen. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Hájek. ŽK: Fikejz, Karal - Macháček, Kosak, Červenka. Diváci: 549.
Čáslav: Ducheček - Fikejz, Berios, Němeček, Kunášek - Džafič, Prášil, Karal, Mitrou (81. Kaňák) - Hejný (88. Szmek), Duchnič. Trenér: Sazima.
Vlašim: Hanuš - Vebr, Petrů, Zákostelský, Starý - Vojta (76. Červenka), Macháček, Pokorný (46. Matějka), Kosak, Průcha (60. Janda) - Vaněček. Trenér: Urban.
Zbrojovka Brno - Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 3. Doležal II, 48. Švancara z pen. Rozhodčí: Nenadál - Makovička, Košec. ŽK: Šoljič - Jonov. Diváci: 2102.
Brno: Doležal I - Pašek, Pernica, P. Buchta, Šoljič - Mezlík (75. Chigou), Michna (69. Simerský), R. Buchta (58. Koloušek), Lutonský - Švancara, Doležal II. Trenér: Čuhel.
Znojmo: Hrubý - Avdič, Jonov, Cihlář, Sukup - Šmahaj (61. Mandula), Okleštěk, Lacko, Zifčák (61. Mudra), Rolinc (76. Lukáš) - Vašíček. Trenér: Smrček.

Reklama

Související témata: