Hlavní obsah

Kouč Jindra si práci v Sokolově zatím pochvaluje

Josef PešoutSport.cz

Když trenér Radoslav Látal odešel před měsícem z Baníku Sokolov do prvoligového Baníku Ostrava, angažovalo vedení sokolovského klubu nového kouče Aleše Jindru. Ten stihl na lavičce Západočechů absolvovat už tři zápasy a tým si pod jeho vedením připsal už sedm bodů za remízu a následná dvě vítězství.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Sokolovští hráči se radují s fanoušky z výhry.

Článek

Jindra skončil v prosinci v pražské Spartě, kde byl jedním z asistentů v realizačním týmu tehdejšího generálního sportovního manažera Jozefa Chovance. „Na Spartu budu vzpomínat v dobrém. Snad mně ty zkušenosti z Letné pomohou, abych se trenérsky posunul dopředu," vrátil se stručně k bývalé štaci ve "velkém" fotbale.

„U sokolovského mužstva jsem zatím krátkou dobu, ale cítím, že mohu být spokojen. Výsledky tomu nahrávají, přesto je na podrobné hodnocení ještě čas. Povedly se nám nějaké krůčky. Ukázalo se, že i bod s Varnsdorfem má svou cenu, i když jsme nevyhráli. Cením si toho, že jsme uspěli ve Vlašimi i doma s Opavou," řekl Jindra.

Sokolov ztrácí ze čtvrtého místa tabulky na postupovou druhou příčku jen tři body. „Přiznám se, že to neřeším. Chceme zůstat pokorní vůči soupeřům i celé soutěži. Práce v Sokolově si vážím. Kdysi jsem tam začínal trenérskou dráhu jako asistent Martina Haška. Klub je dobře zajištěný, má slušný kádr, hráči jsou pracovití," pochvaloval si trenér.

O postupových plánech se ale zdráhá hovořit. „Řeknu klišé, ale opravdu to tak vnímám. Jdeme prostě zápas od zápasu a nejbližším cílem je vyhrát v příštím kole ve Zlíně. Někdo jede ven s touhou neprohrát, ale já uvažuji jen od vítězství. Od výsledku ve Zlíně se bude odvíjet naše další snažení," zamyslel se Jindra.

Jak se mu zamlouvá fotbal ve druhé lize? „Sleduji i zápasy ostatních soupeřů, protože jsem do jara naskočil až v jeho průběhu. A dělám si obrázek o kvalitě soutěže. Byl jsem třeba o víkendu jako divák na utkání Mostu s Karvinou. Co se týče Sokolova, naše postavení v tabulce a výsledky nám dávají ten komfort, že můžeme dohrávat celkem v klidu a pomalu se chystat i na novou sezónu," dodal trenér.

Reklama

Související témata: