Hlavní obsah

Všichni táhneme za jeden provaz, glosuje Frťala jarní vzestup Varnsdorfu

Vyhráli na půdě postupových aspirantů v Jihlavě i na půdě střížkovských Bohemians. Fotbalisté FK Varnsdorf jsou štikou jarní části druhé ligy. „Zažíváme nejlepší sezónu v historii klubu," libuje si trenér Zdenko Frťala v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

V čem spočívá nečekaný jarní vzestup varnsdorfského týmu ve druhé lize?

Myslím, že se přes zimu vytvořila výborná parta, která táhne za jeden provaz. Kluci makají v každém zápase po celých devadesát minut na tom, aby si mohli říci, že pro úspěch udělali všechno. Zatím se nám daří i výsledkově, za což musíme být vděční.

Proháníte favority a jste postrachem všech soupeřů. Jaké máte ambice?

Do jara jsme šli s předsevzetím odpoutat se co nejdříve z příček, které jsou blízko sestupu. To se nám poměrně rychle povedlo. Můžeme hrát uvolněně. Nynější postavení v horní polovině tabulky druhé ligy je největším úspěchem klubu v jeho historii. Vždyť zdejší tým se posunul před necelými dvěma lety do druhé ligy administrativně až z pátého místa v ČFL. A po loňské  nováčkovské sezóně prožíváme krásné období, které snad vydrží až do konce soutěže.

Přitom nemáte v kádru žádné posily z první ligy...

Už při svém nástupu k mužstvu v průběhu podzimu jsem říkal, že nezáleží na jménech. Ale na tom, jak hráči přistupují ke svým povinnostem.

V neděli přivítáte Zbrojovku Brno, která už deset kol v řadě neprohrála. Bude to šlágr jara ve Varnsdorfu?

Pro naše fanoušky i celé město to může být svátek fotbalu. Čekám kvalitní výkon proti soupeři, jenž má nejen tradiční zvuk, ale momentálně i výbornou formu. Velkou motivací pro nás je představa, že bychom v případě vítězství předstihli právě Brno v tabulce.

Reklama

Související témata: