Hlavní obsah

Je to harmonika a chceme ji nechat nataženou, říká ústecký Habanec o náskoku

Ústí nad Labem

Fotbalisté lídra druhé ligy z Ústí nad Labem zastavili herní i výsledkový útlum z poloviny jara a mohou opět reálně pomýšlet na postup do nejvyšší soutěže. Pět kol před koncem sezóny je zdobí slibný sedmibodový náskok před nepostupovými příčkami.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Další krůček k cíli udělali Ústečtí díky vítězství nad Čáslaví 2:0. „Byl to ale boj, v němž rozhodčí asi dvěstěkrát písknul, ať už šlo o fauly, nebo různá přerušení. Nevymlouvejme se na počasí, protože jsme se na něj těšili a teplo by nám mělo zapálit lýtka. Jenže ta nám moc nefungovala," vykládal ústecký trenér Svatopluk Habanec.

Potěšila ho ale skutečnost, že jeho tým si hodně polepšil, co se týče upevnění první pozice v tabulce. „Náš desetibodový náskok se nedávno snížil na dva body. Teď jsme zase utekli na slušný rozdíl. Je to taková harmonika a chceme ji nechat nataženou tím pozitivním směrem. Věřím tomu, že by nám k postupu měla stačit ještě tři domácí vítězství. Příště hostíme Znojmo a musíme se na něj dobře připravit. Někteří hráči měli výpadky v tréninku, ale snad se dáme jako tým do kupy," uvažoval kouč.

Střelec Veverka: Lidi v Ústí mě mají rádi

Do dobré střelecké formy se dostal útočník Richard Veverka, který dvěma góly zařídil vítězství nad Čáslaví. „Ale pořád cítíme, že naše výkonnost není tak kvalitní jako na podzim. Přesto spoléháme na to, že pokud budeme dál bojovat, fotbalovost se přece jen dostaví," přemítal hráč, který byl v zimě na zkoušce v Českých Budějovicích. „Bral jsem to jako zkušenost. Užíval jsem si atmosféru v prvoligovém klubu a navíc jsou Budějovice krásným městem. Ale vrátil jsem se do Ústí, kde mě mají fanoušci rádi," říkal Veverka s úsměvem.

Brankář Radim Novák zažil s Ústím postup už v roce 2010. „Myslím, že letos jsme o dost zkušenější. Tehdy jsme nevěděli, jak to dotáhnout a měli jsme svázané nohy. Ale ani teď nechci raději nic zakřiknout. Jen si vzpomínám, že před dvěma lety jsme slavili postup po zápase v Sokolově, a bylo by pěkné, kdybychom si to nyní užili na domácím stadiónu. K tomu však potřebujeme získat ještě další body," tvrdil ústecký gólman.

Reklama