Hlavní obsah

Brno - Jihlava 0:2Jihlava vyhrála v Brně a bod ji dělí od postupu do první ligy

Praha

Fotbalisté Jihlavy vyhráli v 28. kole druhé ligy v Brně 2:0 a jen bod je dělí od postupu do nejvyšší soutěže. Dva zápasy před koncem má tým z Vysočiny šestibodový náskok před třetím Sokolovem, který má však lepší bilanci se vzájemných duelů.

Článek

Skóre zápasu mohl otevřít domácí kapitán Švancara, který z hranice malého vápna trefil tyč. Největší šanci Jihlavy měl po samostatném úniku Sedláček, vychytal ho však brankář Doležal.

Vyrovnaný zápas se hrál do 70. minuty, pak rozhodla větší zkušenost hráčů Jihlavy. V 76. minutě se trefil Veselý a dvě minuty zvýšil Tecl, který se díky jedenácté brance dostal do čela druholigových střelců.

Jihlava má dvě kola před koncem na kontě 52 bodů a k postupu jí stačí uhrát jediný bod. Naopak Brno přišlo přišlo o sérii neporazitelnosti, která trvala třináct zápasů.

Čáslav remizovala s Varnsdorfem a ještě nemá jistou záchranu

Fotbalisté Čáslavi remizovali ve 28. kole druhé ligy bez branek s Varnsdorfem a ještě nemají jistotu udržení v soutěži. K té museli druhý nejlepší tým jara porazit.

První poločas přinesl příležitosti zejména po standardních situacích. Mitru z pravé strany mířil slabě za zeď, ve 31. minutě Džafič z druhé strany orazítkoval břevno varnsdorfské branky. A to ještě před tím Fikejz poslal ostrý centr před branku hostů, kde míč před Duchničem na poslední chvíli odvrátil Filip. Ve 42. minutě Mitru z dalšího trestného kopu otřel svou ránu jen o horní síť, na druhé straně se hosté dostali do jediné šance první půle ve 44. minutě - Martan přihrávkou "pod sebe" nabídl gólovou příležitost Melunovičovi, kterému se zakončení z úrovně penalty nepovedlo.

Druhý poločas se obešel bez šancí, hra se odvíjela především ve středu hřiště a obrany soupeře k ničemu nepustily. Domácí zahrávali několik standardních situací, se kterými si ale zadáci Varnsdorfu poradili, a tak se promrzlí diváci gólu nedočkali.

Znojmo remizovalo s Karvinou a má na dosah záchranu

Fotbalisté Znojma remizovali v 28. kole druhé ligy s Karvinou 0:0 a přiblížili se záchraně v soutěži. V posledních dvou kolech jim dá jistotu zisk jednoho bodu, nebo zaváhání předposledního Třince.

Znojmo vstoupilo do zápasu aktivně, protože tři body by ho už nyní udržely v druhé lize. Karviná však úvodní tlak ustála a sama začala zlobit. Postupem času hosté uvadali a domácí opět přebrali kontrolu nad zápasem, nedokázali se však střelecky prosadit.

Také druhý poločas patřil Znojmu. Karviná ale odolala a domácí museli vzít zavděk jedním bodem. Náskok na 12. příčce před předposledním Třincem zvýšili na šest bodů.

28. kolo druhé fotbalové ligy:
Čáslav - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Prášil, Džafič, Mitru - Pimpara, Cana, Melunovič. Diváci: 210.
Čáslav: Ducheček - Fikejz, Berios, Němeček, Kunášek - Džafič, Prášil, Karal, Mitru - K. Hejný (67. Szmek), Duchnič. Trenér: Sazima.
Varnsdorf: Porcal - Hauer, Pimpara, Filip, Mach - Martan (75. Chod), Cana, Breite, Rudnickij - Volf (55. Tvaroha), Melunovič. Trenér: Frťala.
Znojmo - Karviná 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Páral, Paták. ŽK: Hříbek, Jonov - Bolf, Bartošák. Diváci: 366.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Avdič, Jonov, Sukup (85. Lukáš) - Mudra (59. Okleštěk), Lacko, Hnaníček, Cihlář - Mandula (59. Pacanda), Vašíček. Trenér: Smrček.
Karviná: Paleček - Hrtánek, Hoffmann, Bolf, Cverna - Ciku (72. Bartozel), Vladavič (80. Mišinský), Jursa, Gonda, Bartošák - Juřena (72. Vrána). Trenér: Kalivoda.
Brno - Jihlava 0:2 (0:0)
Branky: 76. Veselý, 78. Tecl. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Štěrba. ŽK: Šoljič - Velický. Diváci: 2345.
Brno: Doležal I - Pašek, Pernica, Šíma, Šoljič - Fall (57. Doležal II), Koloušek (68. Sedláček), Hromek, Lutonský (77. Michna) - Chigou, Švancara. Trenér: Čuhel.
Jihlava: Blažek - Gavrič, Obert, Tlustý, Halama - Vaculík (65. Veselý), Kučera (87. Helísek), Velický, Karlík - Tecl (89. Komárek), Sedláček. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: