Hlavní obsah

Klokani se radují, příští sezónu mohou odehrát v Ďolíčku

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 po dvou letech opouštějí azyl v Edenu a vracejí se do Ďolíčku, kde budou hrát už v příští druholigové sezóně. O uzavření nájemní smlouvy mezi klubem a vlastníkem stadiónu informovaly oficiální stránky Bohemians. Vedení klubu již v půlce května potvrdilo, že podniká všechny kroky směřující k tomu, aby tým po sestupu nehrál druhou ligu v Edenu, ale na svém domovském stadiónu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Bohemians 1905 se radují, budou znovu hrát v Ďolíčku

Článek

"S definitivní platností je možno prohlásit, že od příští sezóny, tj. od sezóny 2012/13, bude hrát mužstvo Bohemians 1905 svá domácí utkání na stadiónu v Ďolíčku," informují stránky Klokanů. "Dnešního dne byla uzavřena nájemní smlouva na stadión mezi vlastníky stadiónu a naším klubem."

Klidně ať sestoupíme, jen ať už nemusíme do Edenu a vrátíme se do Ďolíčku. Tak komentoval pád do druhé fotbalové ligy nejeden skalní příznivec klokanů. Teď se tedy mohou radovat.

Vedení klubu bylo od okamžiku sestupu do druhé ligy naprosto jasné, že další působení mužstva v Edenu je neekonomické. Proto funkcionáři okamžitě zahájili práce na všech stranách, aby klokani novou sezónu začali v Ďolíčku.

Splněny musely být tři předpoklady. Uzavření smlouvy na pronájem Ďolíčku byla první z nich. Za druhé bylo třeba ukončit nájemní smlouvu v Edenu. V neposlední řadě pak šlo o to, aby fotbalová asociace uznala Ďolíček za způsobilý pro druhou nejvyšší soutěž. „Prohlídka zástupců FAČR v Ďolíčku již proběhla. Byly stanoveny podmínky pro realizaci našeho záměru, některé práce byly již zahájeny a další budou ve velice krátké době pokračovat," slíbilo vedení Bohemians 1905 v květnu. Jedná se zejména o úpravy hrací plochy, na které se již pracuje.

Reklama