Hlavní obsah

Chrudim se vzdala postupu, druhou ligu si zahrají Pardubice

Praha

Druhá fotbalová liga už zná všech šestnáct účastníků. Třináct týmů, které dostaly licenci už dříve, doplnily Most, jenž obdržel licenci po odvolání, vítěz MSFL HFK Olomouc a také Pardubice. V ČFL sice skončily druhé, ale vítězná Chrudim se kvůli nevyhovujícímu stadionu postupu vzdala, a tak druholigovou licenci obdržel její krajský rival.

Článek

Chrudim jasně vyhrála ČFL, ovšem její stadion nesplňuje podmínky pro udělení licence pro druhou ligu. "Bylo nám řečeno, že se současným stadionem budeme mít problém licenci dostat a že mimo město nás hrát nenechají. Proto jediným východiskem bylo se do licenčního řízení ani nepřihlásit a zůstat v ČFL. Nechtěli jsme nic blokovat a rozhodli se dát šanci dalším týmům," řekl ČTK generální sekretář klubu Martin Škrha.

Věří, že se Chrudim postupu dočká. "Postupně ve spolupráci s městem investujeme do stadionu. Letos to bylo 1,5 milionu do trávníku a je plán na dalších 11 milionů. Nemohli jsme najednou chtít po městu výraznější investici tak, abychom se mohli ucházet o licenci. Věříme, že sportovní úspěchy budou pokračovat a příště už by to mělo vyjít," uvedl Škrha.

Prvním náhradníkem po Chrudimi byly Pardubice jako druhý tým ČFL. Ty mají rovněž nedostatky na stadionu, které ale stihnou odstranit do 4. srpna, kdy druhá liga startuje. "Pracovníci FAČR nám stadion schválili s několika výhradami. Teď nás čeká hodně práce, musíme provést určité úpravy, ale vše stihneme," řekl místopředseda klubového představenstva Vít Zavřel.

Pardubice se do druhé ligy vracejí po šesti letech. Tehdejší klub AS poté prodal práva na druhou ligu Sokolovu a vrcholový fotbal z města na dva roky zmizel. Poté se sloučily klub FK Junior, MFK Pardubice a Tesla Pardubice a vznikl současný FK Pardubice. O rok později postoupil do ČFL.

O možnosti postupu Pardubic se mluvilo, ale především v souvislosti s tím, že by mohly ve druhé lize nahradit Most, který neobdržel licenci. Severočeský celek se však odvolal k licenčnímu tribunálu FAČR, který mu vyhověl a licenci v úterý dodatečně udělil.

Reklama

Související témata: