Hlavní obsah

Ďolíček uvidí hned na úvod druhé ligy souboj dvou Bohemek. Těšíme se, zní ze Střížkova

Praha

S první ligou se coby sestupující tým rozloučili, jejich fanoušci ale kvůli tomu přehnaně netruchlí. Fotbalisté Bohemians 1905 totiž opouštějí pronájem v Edenu a vrací se do kultovního Ďolíčku, kde se dají i přes druhou ligu očekávat podstatně vyšší návštěvy než na domovském stadiónu Slavie. A vyprodáno patrně bude hned v prvním kole! Do Ďolíčku totiž zavítá nemilovaná Bohemka ze Střížkova...

Foto: Petr Horník, Právo

Ďolíček, domácí stadión fotbalistů Bohemians 1905

Článek

Poslední vzájemné setkání obou rivalů je staré už více než dva roky, fotbaloví příznivci jej však stále mají v živé paměti. Vyprodaný Ďolíček tehdy plánoval dát svému soupeři najevo, kdo že je tou „pravou" Bohemkou, samotného zápasu se ale nedočkal.

Hosté totiž odmítli k duelu nastoupit. Zaprvé proto, že vršovický celek nepovažují za řádného člena fotbalového svazu, a pak také pro údajné napadení svých fanoušků fandy týmu Bohemians 1905. Svazová generalita posléze rozhodla, že duel se kontumuje 3:0 ve prospěch Klokanů.

Nyní už by k podobným excesům dojít nemělo. Očekávat přátelskou atmosféru však rovněž nelze. „Konečně je porazíme," řekl pro stránky Pražského fotbalového svazu gólman Bohemians Praha Václav Winter. Vyjma neodehraného utkání z dubna 2010 se oba znepřátelené týmy potkaly třikrát a pokaždé se rozešli smírně.

Pod větším tlakem prý budou Klokani

„Asi není náhoda, že nás nalosovali odehrát první kolo právě ve Vršovicích. Ale budeme se těšit na plný stadión a skvělou atmosféru," vyhlašuje obránce střížkovské Bohemky Pavel Macháček. „Ani mi nevadí, že budeme hrát v nepřátelském prostředí. Domácí budou určitě pod větším tlakem než my, z toho bychom mohli těžit," tuší zadák Jan Penc.

„Pro nás jedině dobře, že nás čeká takhle ostrý start. Věřím, že tenhle zápas zvládneme a ve Vršovicích vyhrajeme. Máme zkušené mužstvo, které se v bouřlivé atmosféře nepoloží," je přesvědčen trenér Bohemians Praha Jaromír Jindráček.

Mocně očekávaný zápas má výkop v neděli 5. srpna v 17 hodin.

Reklama

Související témata: