Hlavní obsah

Klokani chtějí zpátky do ligy i s Ďolíčkem, ale ne za každou cenu

Praha

Málokterý český ligový klub se v přípravě rozehrává s italským soupeřem ze Serie A. Natož druholigový! Fotbalisté Bohemians 1905 si však v rámci oslav 80. výročí vršovického Ďolíčku pozvali na svůj stadión Parmu, s níž tuto středu od 19:00 sehrají atraktivní zápas. V neděli pak odstartují svůj pokus o návrat do Gambrinus ligy třaskavým duelem proti rivalovi ze Střížkova!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Maskot fotbalistů Bohemians 1905 bude s fanoušky hopsat zase doma v Ďolíčku...

Článek

Sestoupili, na druhou stranu své příznivce potěšili. Po dvou letech vyhnanství v Edenu se klokani vracejí domů do Ďolíčku a na druholigovou sezónu prodali již přes 1500 permanentních vstupenek.

„Každý sestup je bolestný, to ani návrat nezakryje. Vrátit se ale chceme a jsme na dobré cestě, aby Ďolíček postupně vyhovoval i pro první ligu. Návrat do Edenu už tedy nehrozí," ujišťuje příznivce ředitel klubu Ladislav Valášek.

Postup však klokani nechtějí uspěchat. „Jak jsme se v minulé sezóně v první lize nechtěli za každou cenu udržet, tak teď nechceme ani za každou cenu postoupit. To nejsou naše metody, hrajeme fair play a chceme uspět hlavně sportovně," zdůrazňuje Valášek.

Sňozík rivalovi neodpustil šaškárnu

Mužstvo přes léto značně omladilo, odešli mazáci Nikl, Hartig, Abraham či Lukáš. Pro nové tváře bude svátkem předligová generálka s Parmou. „Dáme v ní šanci všem hráčům, především pro mladé to budou zkušenosti k nezaplacení," těší se kouč Jozef Weber.

To hlavní však přece přijde až v neděli. Klokani v premiéře druhé ligy doma přivítají nesmiřitelné rivaly ze Střížkova, kteří se stále nehodlají vzdát jména Bohemians. „V kabině je klid, nebudeme vyvolávat žádnou paniku a tlak. Je to především první zápas, který potřebujeme zvládnout," říká Weber.

Kapitán týmu Radek Sňozík je ovšem na prvního soupeře náležitě nažhavený. „Pro mě to je speciální zápas! Nemám Střížkov rád, takže nemám žádnou radost z toho, že začínáme právě s ním. Zažil jsem tu šaškárnu, kterou tady ti exoti předvedli před třemi lety," připomíná gólman utkání, které Kaprův tým odmítl v Ďolíčku sehrát.

„Mohli dostat rozum, ale v jejich případě v to nedoufám. Mám spíš obavy, aby se něco podobného neopakovalo," potvrzuje Sňozík, že derby nesmiřitelných proběhne v řádně vyhecované atmosféře.

Reklama

Související témata: