Hlavní obsah

Vítejte doma, klokani! Bohemka v Ďolíčku porazila Parmu

Praha

Klokani slavili, i když šlo jen o přípravný zápas. Ke generálce na víkendový start druhé ligy si fotbalisté Bohemians 1905 pozvali italskou Parmu, navíc domů do Ďolíčku, kam se vrátili po dvou letech azylu v Edenu. Stadión ožil neopakovatelnou atmosférou, v níž domácí vyhráli 2:1 a navíc se s klubem rozloučily i dlouholeté ikony klubu Marek Nikl a Pavel Lukáš.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians se radují s fanoušky z vítězství 2:1 nad Parmou.

Článek
Fotogalerie

Italský velvyslanec v České republice Pasqual D'Avine se nestačil divit. Klokani v nových pruhovaných dresech se na účastníka Serie A vrhli a díky trefám Jindřiška a Šumského vyhráli 2:1, což je těsně před startem nové sezóny víc než cenný skalp.

„Jsem rád, že jsme proti těžkému soupeři obstáli se ctí a herně nepropadli. Výsledek je příjemný, i když by zápasu slušela spíš remíza," hodnotil pro klubovou televizi spokojený kouč Jozef Weber.

„Důležité je, že hlavně noví kluci měli možnost okoštovat skvělou atmosféru v Ďolíčku, aby z toho nebyli v neděli vykulení," připomněl Weber vyhecovanou víkendovou premiéru druhé ligy proti střížkovské Bohemce.

„Nezapomenutelný zážitek v krásné atmosféře! Ještě jsme navíc vyhráli, takže si to lidi mohli užít a snad přijdou v ještě větším počtu," usmíval se záložník Petr Nerad.

„Když jsme nastupovali, měl jsem husí kůži. Bylo to nádherné. Příjemné zpestření celé přípravy," přidával se Roman Potočný.

Bohemians 1905 - Parma 2:1 (2:1)
Branky: 15. Jindřišek, 41. Šumský - 11. Pabon. Rozhodčí: Kovařík - Šecová, Filípek. ŽK: Šumský, Šmíd - Biabiany. Diváci: 2873.
Bohemians 1905: Sňozík (46. Havránek) - Růžička, Cseh (74. Hauer), Šmíd (46. Žižka), Kalina (46. Nerad) - Moravec, Jindřišek, Bartek (46. Rada), Šumský (46. Vyhnal), Potočný (76. Orolín) - Jirouš (46. Bálek).
Parma: Mirante (67. Bajza) - Maceachen (46. Lucarelli), Zaccardo, Biabiany, Galloppa, Amauri (67. Palladino), Gobbi (67. Acquah), Chisbah (46. Valdes), Palleta, Ninis (46. Parolo), Pabon (67. Belfodil).

Reklama

Související témata: