Hlavní obsah

Klokani v derby nenáviděný Střížkov nepřejeli

Praha

Situace z května 2010 se neopakovala. Derby týmů, které užívají název Bohemians, se ve vršovickém Ďolíčku tentokrát odehrálo. Ve šlágru úvodního kola druhé fotbalové ligy však favorizovaní domácí Klokani před téměř pěti tisíci diváky nenáviděného soka ze Střížkova nepřejeli a byla z toho jen bezgólová plichta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Bohemians 1905 přivítali návrat do Ďolíčku citátem z filmu Forrrest Gump...

Článek
Fotogalerie

„Štve mě to. Byli jsme jednoznačně lepší, Střížkov od 35. minuty šlapal vodu. Ale na můj vkus jsme si vytvořili málo šancí,“ přiznal kapitán domácích Radek Sňozík.

Před více než dvěma lety se Bohemians 1905 a střížkovský tým hrající pod hlavičkou Bohemians Praha měli utkat v Ďolíčku coby účastníci nejvyšší soutěže. Jenže boss klubu ze Střížkova Karel Kapr zakázal hráčům svého týmu těsně před zápasem, aby nastoupili na hřiště. S odůvodněním, že Bohemku nepovažuje za řádného člena fotbalového svazu. Zápas byl zkontumován ve prospěch domácích a Střížkov dostal šestimiliónovou pokutu.

„Odehrajeme to, nebudu platit nějaké milióny. Pro nás je to jen přátelák, sezónu začínáme až příští týden domácím zápasem s Karvinou,“ nechal se slyšet Kapr před zápasem. „Já tam ani nejdu, nebudu si kazit dovolenou,“ řekl.

Klokani zareagovali po svém. Na vstupenkách či v programu, ba ani na světelné tabuli, nebylo vypodobněno jméno soupeře. Stálo tam jen Bohemians 1905- hosté. „Naším soupeřem je tým z pražské periferie za Prosekem. Nemá hlubšího významu se o soupeři rozepisovat. Nelze ho tu dokonce nazvat ani pravým jménem,“ psalo se v pozvánce na webu celku z Vršovic. Střížkov zase na svých stránkách uveřejnil pouze patnáctičlennou druholigovou tabulku bez Bohemians 1905.

Fanoušci byli hlavně rádi, že jsou zase doma v Ďolíčku po dvouletém azylu v Edenu. A skoro ho vyprodali. Během zápasu se žádné věci, které by vybočovaly nad rámec, nekonaly. 4785 příznivců vytvořilo prvoligovou atmosféru, ale na trávníku to žádná sláva nebyla. Klokani z převahy gól nevytěžili, ani když hráli posledních deset minut proti deseti. Parmu v generálce porazili 2:1, ale na Střížkov to nestačilo. A tak derby nenáviděných skončilo plichtou. Bez velkých nepokojů v hledišti. „Čekal jsem to možná trochu divočejší, ale atmosféra byla skvělá,“ dodal gólman Sňozík.

Reklama

Související témata: