Hlavní obsah

Bohemians - Karviná 2:2Střížkovská Bohemka uhrála v nastavení remízu s Karvinou

Pardubice

Fotbalisté Bohemians Praha remizovali doma 2:2 s Karvinou, když všechny branky padly až v závěrečné půlhodině. Utkání na Střížkově se hrálo na špatném trávníku, který oběma soupeřům ztěžoval kombinační hru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vršovický Bartek padá po zákroku střížkovského Lenceviče.

Článek

Úvodní poločas byl skoupý na šance, do vážnějšího zakončení se dostali jen hostující Fischer, jenž střelou z voleje prověřil gólmana Wintera, a domácí Očovan, který těsně před pauzou trefil z dálky břevno.

Přesně po hodině hry založil akci po levé straně hřiště domácí kapitán Grznár, posunul míč na Šenkeříka a ten předložil ideální přihrávku Böhmovi. Útočník zelenobílých pak už zblízka snadno překonal brankáře Rakovana.

Hosté odpověděli dvěma góly v rozmezí čtyř minut. Nejprve po rohu Besta vyrovnal a poté Vladavič po samostatné akci získal Karviné vedení střelou do horního růžku. Byla to teprve druhá trefa Slezanů do prostoru mezi třemi tyčemi a obě skončily v síti. Sedm minut před koncem překonal Wintera dokonce potřetí střídající Presl, byl mu však odmáván ofsajd.

V zoufalé snaze o vyrovnání se na Pražany usmálo štěstí ve druhé minutě prodloužení, kdy Böhm poslal balon do šestnáctky a náhradník Penc, jenž byl na hřišti teprve šest minut, vyrovnal.

Bohemains 1905 prohráli na hřišti nováčka Pardubic

Fotbalisté Bohemians 1905 nezvítězili ani ve druhém utkání po pádu do druhé ligy a po úvodní remíze s Bohemians Praha nevstřelili gól ani v Pardubicích, kde nováčkovi soutěže podlehli 0:2.

Domácí Východočeši začali proti zkušenému soupeři opatrně, postupně se však zbavili nervozity a ve 27. minutě je poslal do vedení Přibyl. Pardubický obránce usměrnil Javůrkův centr hlavou za Sňozíkova záda.

Bohemians se začali herně prosazovat až v závěru první půle, ale pozorná obrana domácích je do vážnější akce nepustila. Pražanům patřily také úvodní minuty po změně stran, pardubický tým ale všechny situace s jistotou přečkal i díky několika zákrokům pozorného brankáře Shejbala. A v 63. minutě pak střídající Martin Hundák zakončil rychlý protiútok Pardubic pohotovou střelou, proti které byl Sňozík bezmocný.

Hosté měli velkou šanci zásluhou Jirouška, ale jeho střela šla těsně nad pardubickou branku. V závěru mohli naopak domácí náskok ještě navýšit po akcích Hundáka a Sklenáře, který nastřelil břevno a pak ještě tyč.

Sokolov porazil Varnsdorf 1:0 a má první body

Fotbalisté Sokolova získali v domácím utkání první body v sezoně za výhru 1:0 nad Varnsdorfem. Rozhodl o tom v 72. minutě záložník David Čada. Hosté nenavázali na předchozí nečekané vítězství nad Ústím nad Labem.

Domácí byli od počátku aktivnější, ale proti dobře zorganizované obraně Varnsdorfu se nedokázali prosadit. Výjimkou byla hlavička Čady těsně nad a standardka Šímy, která jen o kousek proletěla kolem pravé tyče. Hosté sázeli hlavně na rychlé brejky a po jednom z nich vystřelil pohotově, ale nad branku Rudnickij.

Po změně stran neskončily gólem ani střely domácího Vaněčka a na druhé straně Rudnického, v 69. minutě trefil varnsdorfský Mach výstavní ránou jen břevno. O tři minuty později přišel rozhodující okamžik. Po rohu Šímy propadl míč k Čadovi, který jej dopravil do odkryté branky.

Od té chvíle se domácí dostali do pohody a kontrolovali průběh zápasu. Vedení Sokolova mohl navýšit Vaněček, ale sólo zakončil jen střelou do gólmana.

Ústí prohrálo i svůj druhý zápas

Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli i svůj druhý zápas na začátku nového ročníku druhé ligy. Na domácím hřišti nestačili na Znojmo, proti kterému na konečných 1:2 snížili až čtyři minuty před koncem.

Ústí, které v minulé sezoně druhou ligu vyhrálo, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu mezi elitu nepostoupilo, podlehlo v úvodním kole 0:1 Varnsdorfu. Ani při domácí premiéře se dnes nemohlo dlouho střelecky prosadit.

Severočeši nevyužili v úvodní půlhodině tři vyložené šance. Nejprve mířila Benčíkova dorážka do tyče, v 19. minutě nedokázal Čtvrtníček ze šesti metrů překonat gólmana Hrubého, na kterého nevyzrál ani Peterka.

Bezmála po hodině hry otevřel skóre záložník hostů Okleštěk, který měl snadnou pozici po kombinaci s Nepožitkem. V 78. minutě mohl vyrovnat Volek, ale druhý gól Znojma přidal na druhé straně hbitý Helísek. Ústí stačilo zásluhou Volka už jen korigovat.

Most díky Vodičkově trefě v nastavení zdolal Táborsko 2:1

Fotbalisté Mostu zdolali v 2. kole druhé ligy Táborsko 2:1 díky trefě Martina Vodičky ve třetí minutě nastavení. V tabulce se dělí o druhé místo s Karvinou o skóre za HFK Olomouc. Hosté, kteří nastoupili bez letní posily Jana Šimáka, sice v 79. minutě díky Miloslavu Strnadovi odpověděli na vedoucí gól Patrika Láchy, ale nakonec jim bodový zisk unikl.

Severočeši byli od úvodních minut aktivnější, ovšem proti dobře defenzivně hrajícímu soupeři se nedokázali dlouho prosadit. V 18. minutě z dálky vystřelil domácí Pospíšil a brankáři Fryštákovi pomohlo břevno. O šest minut později už domácí šli do vedení, když přízemní centr jemně tečoval Lácha a mezi nohy překonal brankáře. Vyrovnat mohl Džafič, ale Belaň vytlačil míč mimo tyče.

I ve druhém poločase měli Mostečtí převahu, náskok však nepojistili. Naopak v 79. minutě chyboval zkušený obránce Procházka a Strnad snadno vyrovnal. V té době už Táborsko hrálo bez vyloučeného Džafiče. Tři body nakonec zůstaly v Mostě, protože vítězství zařídil střídající mladík Vodička.

Fotbalisté 1. HFK Olomouc deklasovali Zlín a vedou druhou ligu

Fotbalisté 1. HFK Olomouc deklasovali ve 2. kole druhé ligy Zlín 4:0 a dostali se do čela tabulky, kam se může ale ještě v neděli posunout Viktoria Žižkov. Tým z olomouckého předměstí proti celku s postupovými ambicemi předvedl neohrožený výkon a během první půlhodiny hry se dostal do tříbrankového vedení.

Olomouc dokázala zaskočit hosty hned v deváté minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Murin a obloučkem přehodil gólmana Kořínka. V 17. minutě mohl odpovědět zlínský Motal, ale jeho střela mířila o pár centimetrů vedle. Ještě hůře to vypadalo pro domácí ve 20. minutě, kdy míč propadl ve vápně k volnému Bublákovi, ten však zblízka napálil pouze skvěle zasahujícího brankáře Šroma.

Nevyužité šance soupeře domácí potrestali. Žondra připravil míč pro Kobylíka, jehož tečovanou střelu už mohl Kořínek pouze sledovat, jak se snáší do sítě. Za další dvě minuty režisér olomoucké hry Kobylík poslal krásnou kolmici pro Biolka, který sám před Kořínkem zvolil dloubák a technické zakončení znamenalo vedení 3:0.

Do druhého poločasu vstoupili Zlínští odvážně, zjednodušili hru a dostávali se do šancí, ale prosadili se opět domácí. Po faulu na Bednáře byla v 61. minutě nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil Čtvrtníček. Olomoucký brankář Šrom se si pak ještě dvěma pohotovými zákroky udržel čisté konto.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians Praha - Karviná 2:2 (0:0)
Branky: 60. Böhm, 90.+2 Penc - 72. Besta, 76. Vladavič. Rozhodčí: Zelinka - J. Paták, Michálek. ŽK: Grznár, Böhm - Hoffmann, Ciku. Diváci: 385.
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Lencevič, Nesvadba, Grznár - Očovan, Fenyk (85. Penc), Szabo (73. Demeter), Škoda - Šenkeřík (82. Duchnič), Böhm. Trenér: Jindráček.
Karviná: Rakovan - O. Cverna, Mikula, Bolf, Knötig - Hoffmann - Ciku (56. Presl), Fischer, Wojnar (68. Vrána), Vladavič - A. Besta. Trenér: Malura.
Sokolov - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka: 72. Čada. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kříž. ŽK: Machek - Schubert, Rudnickij, Mach. Diváci: 698.
Sokolov: Bertelman - Knakal, Dvorník, Vondráček, Šíma - Vaněček I (90.+1 Hrubý), Čada, Vrtělka, Dvořák II (79. Machek) - Holub - Mlika (62. Vaněček II). Trenér: Jindra.
Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Zieris, Pimpara, Mach - Cana, Breite - Rudnickij (85. Stehlík), Schubert, Martan (77. Dobrovolný) - Hikspoors (77. Vilkovský). Trenér: Frťala.
Pardubice - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 27. Přibyl, 63. Hundák. Rozhodčí: Mikel - Plesar, Hrabovský. ŽK: J. Sklenář - Potočný. Diváci: 1870.
Pardubice: Shejbal - Přibyl, Němeček, Prorok, Norek - Dittrich (55. Hundák), Řezníček (79. Dubský), Jeřábek, Javůrek (87. V. Kakrda) - J. Sklenář, Petrus. Trenér: Svědík.
Bohemians 1905: Sňozík - Růžička (74. Vyhnal), Czeh, Šmíd, Kalina - Moravec (63. Bálek), Jindřišek, Rada (46. Šumský), Bartek, Potočný - Jirouš. Trenér: Weber.
Ústí nad Labem - Znojmo 1:2 (0:0)
Branky: 86. Volek - 58. Okleštěk, 81. Helísek. Rozhodčí: Lerch - Hock, Černý. ŽK: Štrbák, Čtvrtníček, Gulajev - Vašíček, Nepožitek, Buchta. Diváci: 836.
Ústí: Novák - Zeman, Valenta, Štrbák, Folwarczny - Peterka (64. Dvořák), Dragoun (79. Džuban), Hrošovský, Benčík (67. Gulajev) - Volek, Čtvrtníček. Trenér: Habanec.
Znojmo: Hrubý - Sukup, Jonov, Avdič, Mudra - Lacko, Buchta - Helísek (88. Lukáš), Nepožitek, Okleštěk (90.+3 Odehnal) - Vašíček (84. Mandula). Trenér: Kalvoda.
Baník Most - MAS Táborsko 2:1 (1:0)
Branky: 24. Lácha, 90.+3 Vodička - 79. Strnad. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Arnošt. ŽK: Novotný, Lácha, Procházka - Džafič, Ciferský, Jasanský. ČK: 71. Džafič. Diváci: 683.
Most: Belaň - Procházka, Novotný, Běloušek, Pospíšil - Nguyen (85. Duvnjak), Lafrance, Pilař (77. Vodička), Lácha, Šraga (85. Štefko) - Mujagič. Trenér: Zach.
Táborsko: Fryšták - Smrek, Gallo, Mašek, Mráz - Ciferský, Dobal, Jasanský (88. Kotrba), Kočí (65. Strnad) - Džafič, Mach (90.+2 Voráček). Trenér: Zákostelský.
1. HFK Olomouc - Fastav Zlín 4:0 (3:0)
Branky: 9. Murin, 27. Kobylík, 29. Biolek, 61. Čtvrtníček z pen. Rozhodčí: Bílek - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Šimko - Kurtin, Kroča, Poznar, Jugas. Diváci: 455.
HFK: Šrom - Šimko, Čep, Murin, Kopecký - Kovář, Bednář (85. Chmelo), Kobylík (74. Hromek), Biolek, Čtvrtníček - Žondra (90. Pezzotti). Trenér: Machala.
Zlín: Kořínek - Kroča, Jugas, Hájek - Hruška, Červenka (46. Železník), Motal, Polách (72. Dobeš), Bublák - Kurtin (65. Bartolomeu), Poznar. Trenér: Křeček.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Znojmo 30 45 : 24 58
2 Bohemians 30 50 : 25 56
3 HFK Olomouc 30 41 : 44 50
4 Sokolov 30 36 : 26 50
5 Varnsdorf 30 49 : 37 49
6 Zlín 30 49 : 37 48
7 Pardubice 30 47 : 31 46
8 Žižkov 30 38 : 30 45
9 Karviná 30 43 : 43 42
10 Ústí 30 32 : 42 39
11 Bohemians 30 30 : 33 35
12 Táborsko 30 35 : 42 34
13 Vlašim 30 37 : 58 31
14 Most 30 33 : 48 31
15 Čáslav 30 24 : 43 25
16 Opava 30 34 : 60 21

Reklama