Hlavní obsah

Dvě porážky na úvod jsem nečekal, netají zklamání kouč Habanec po nezdarech Ústí

Ústí nad Labem

Před dvěma měsíci fotbalisté Ústí nad Labem křepčili s pohárem pro vítěze druhé ligy zaručující jim právo postupu mezi elitu. Jenže neudělení prvoligové licence kvůli nevyhovujícímu domácímu stadiónu znamenalo, že tým musel setrvat na druholigovém poli. A vstup do nové sezóny v podání Severočechů zřejmě odráží jejich zklamání a frustraci z krutého administrativního zásahu vůči klubu.

Článek

Zatímco na jaře Ústečtí opanovali tabulku, nyní jsou po dvou kolech bez bodu. „Přiznám se, že na dvě porážky v řadě nejsem zvyklý. To jsem tedy nečekal," glosoval tristní bilanci trenér Svatopluk Habanec.

Loňský vládce druhé ligy prohrál ve Varnsdorfu a poté i doma se Znojmem. „Jsem roztrpčený vinou chybějícího nasazení. Předpokládal jsem, že noví hráči budou hrát agresivněji a pozitivně načichnou dřívější ústeckou vítěznou atmosférou. Ale někteří ani nepropotí dres. Znojmo bylo o gól produktivnější, a celkově je to z naší strany špatné," kroutil hlavou kouč. „Jmenovitě neřeknu, kdo mě zklamal. Ale jedná se o tři až čtyři hráče. Asi nastává nová éra tohoto mužstva. Budeme muset více trénovat, aby hráči viděli, že to není jen o sedmdesáti minutách tréninku a pak pohodové kafíčko," rozpovídal se Habanec.

„Uznávám, že některé herní věci potřebují čas na zažití, ale nechci připustit ani náznak lenosti a pohodlnosti. Budu vyžadovat, aby hráči na hřišti mezi sebou více komunikovali. Někdy jsem si připadal jak v akváriu. Příští zápas máme už v pátek v Táboře, takže tam chci vidět zlepšení," dumal kouč.

Po odchodu Martykána, Veverky, Jablonského, Láchy, Moulise, Zachariáše, Hyčky, Rosenda, Vlka a dalších zůstal z dosavadního jádra týmu v základní sestavě prakticky jen 35letý stoper Michal Valenta. A musí si zvykat na poněkud odlišné složení oproti „postupovému" kádru z jara. „Mezi námi to momentálně není na hřišti úplně ideální, protože v naší hře chybí srdíčko, vůle. Tedy atributy, které nás předtím zdobily. Nezbývá, než akceptovat změny v sestavě a věřit, že se podaří dát dohromady kvalitní sestava," přemítal nejzkušenější ústecký hráč.

Spokojený Kalvoda

Zatímco Ústí zažívá rozpaky, spokojeně odjížděli ze severu Čech fotbalisté Znojma. „Dali jsme venku dva góly a ještě jsme šli třikrát sami na brankáře. Pamatuji Ústí v lepší formě, v sobotu bylo dost pasivní. Zároveň si ale cením toho, že jsme rychle zabudovali posily na hostování z Olomouce," líčil nový znojemský trenér Leoš Kalvoda. „A ještě máme čtyři hráče zraněné, takže očekávám, že po jejich zapojení budeme třeba silnější, než dosud. Velké plány ale od nás nečekejte. Chceme se hlavně vyhnout případným starostem v boji o záchranu," dodal protřelý kouč, který v minulosti trénoval v české i slovenské první lize a před příchodem do Znojma prošel i několika českými druholigovými kluby.

Reklama