Hlavní obsah

Viktoria Žižkov - Opava 5:0Žižkov vyhrál i podruhé, Opavě nasázel "bůra"

Praha

Fotbalisté Viktorie Žižkov získali v úvodních dvou kolech druhé ligy plný počet bodů a jako jediný stoprocentně úspěšný tým vedou tabulku. Pražané ještě nedostali gól a dnes na svém stadionu deklasovali Opavu 5:0.

Článek

Slezané přitom rozhodně nepřijeli na Žižkov bránit. Během úvodní čtvrthodiny byli aktivní, ale v 21. minutě přišli o vyloučeného obránce Swiecha, který před pokutovým územím fauloval unikajícího Kaloda. Hra proti deseti Viktorii pomohla a v 35. minutě otevřel skóre Surynek.

Když o chvíli později přidal druhý gól Bartl, bylo už utkání takřka rozhodnuté. I v druhé půli Žižkovu znovu nějakou dobu trvalo, než se střelecky prosadil, další tři branky přidalo domácí mužstvo v závěrečné dvacetiminutovce.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Opava 5:0 (2:0)
Branky: 35. Surynek, 39. Bartl, 74. Kalod, 87. Sloboda, 90. Kiidron. Rozhodčí: Ochotnický - Zeman, Vlasjuk. ŽK: Besta, Čermák, Hílek - Zapletal. ČK: 21. Swiech (Opava). Diváci: 1421.
Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, Besta, Čermák - Bartl (73. Bartošák), Sedláček (64. Sloboda), Hílek, Kotyza - Surynek, Kalod (83. Hejný). Trenér: Nádvorník.
Opava: Květon - Zapletal (46. Pomp), Uvíra, Kuděla, Swiech - Šrom (73. Žmolík), Metelka, Wirth, Sedláček (24. Schaffartzik) - Ficek, Prokeš. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: