Hlavní obsah

Trenér Habanec se s fotbalisty Ústí rozloučil prohrou s Táborskem

Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli i třetí zápas v nové sezoně druhé ligy. Vítěz minulého ročníku podlehl po vyhraném poločase Táborsku na jeho hřišti 1:3. Severočeský tým naposledy vedl trenér Svatopluk Habanec, který v pondělí převezme prvoligové Slovácko.

Článek

První gól mohlo dát v 18. minutě domácí mužstvo: na dlouhý míč si naběhl kanonýr Strnad, ale brankář Novák jeho šanci zneškodnil. A zanedlouho šli do vedení hosté, po rohu a závaru ve vápně propálil vše před sebou Valenta.

Vyrovnat mohl Mach, jeho volej po Dobalově přihrávce ale znovu zkrotil Novák. Na druhé straně vypálil Hrošovský, ale také Fryšták si poradil.

Táborsko pak během šesti minut zápas otočilo. V 65. minutě po trestném kopu prodloužil Mráz míč na Smreka a ten zblízka vyrovnal. Tři minuty nato si Dobal pohrál s ústeckou obranou, přihrál na malé vápno a tam míč do brány poslal stoper Mráz. A domácí stále neměli dost, v 71. minutě se dalekonosným trestným kopem trefil Kočí.

Trenér vítězů Luboš Zákostelský označil Ústí za těžkého soupeře s dobře organizovanou hrou. "Ke vší smůle jsme v první půli prospali jednu standardku a dostali jsme gól. Říkal jsem hráčům, že pokud dají gól, mohou dát i druhý, třetí. A to se vyplnilo. Za druhý poločas, za tu šestiminutovku, jsme si zasloužili vyhrát," řekl.

Táborsko se po první výhře posunulo v tabulce na čtvrté místo, Ústí nad Labem je předposlední.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Ústí nad Labem 3:1 (0:1)
Branky: 65. Smrek, 67. Mráz, 71. Kočí - 24. Valenta. Rozhodčí: Proske - Zeman, Ratajová. ŽK: Mráz, Ciferský - Štrbák, Volek, Dvořák. Diváci: 818.
Táborsko: Fryšták - Kotrba (85. Kalášek), Gallo, Mráz, Smrek - Ciferský, Dobal, Jasanský - Kočí, Mach (90. Voráček) - Strnad. Trenér: Zákostelský.
Ústí nad Labem: Novák - Dvořák (83. Gulajev), Džuban, Štrbák, Folwarczny - Zeman, Valenta, Dragoun (71. Hanich), Volek - Hrošovský - Čtvrtníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: