Hlavní obsah

Opava - Bohemians Praha 1:1Fotbalisté Bohemians Praha nevyhráli ani potřetí

Opava

Fotbalisté Bohemians Praha hráli nerozhodně i ve třetím kole druhé ligy. Dnes remizovali 1:1 v Opavě, která také ještě v sezóně nevyhrála. Vlašim se naopak poprvé v nové sezóně trefila a zdolala HFK Olomouc 5:3.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Domácí začali lépe a po čtvrthodině si vypracovali první šanci. Před brankou se ocitl volný Prokeš, avšak jeho přízemní střelu Winter skvěle vyrazil. O minutu později se již Opava radovala. Schaffartzikovu střelu vyrazil gólman hostů před sebe a Radzinevičius dorážel do prázdné branky. Bohemians mohli vyrovnat pět minut před přestávkou. Po rohovém kopu se u zadní tyče dostal do šance Macháček, ale zblízka mířil vedle.

Na červené jedna jedna

Osm minut po pauze oslabil hosty Böhm, jehož šlapák na útočné polovině potrestal rozhodčí Adam červenou kartou. Domácí měli ještě několik šancí, tu největší zahodil v 63. minutě Picek, který nechal opět vyniknout brankáře. O minutu později uviděl druhou žlutou kartu opavský Metelka a počet hráčů na hřišti se vyrovnal.

V 74. minutě vystřelil ze 30 metrů Lencevič a jeho dělovka skončila na tyči opavské branky. Z následujícího rohového kopu se trefil hlavou střídající Kuzmanovič a stanovil konečné skóre.

Vlašim ukončila čekání na body

Po dvou porážkách bez vstřeleného gólu fotbalisté Vlašimi zabrali a v přestřelce s HFK Olomouc zvítězili 5:3. Po dvou gólech dali domácí Petrů a hostující Žondra.

Svěřenci Martina Frýdka vedli po 33 minutách už 3:0. V 6. minutě dal první vlašimský gól v sezóně Petrů, jenž se prosadil hlavou po standardní situaci. Domácí kapitán zvýšil na 2:0 z penalty nařízené za Kopeckého hru rukou. Po nedorozumění olomouckého stopera Čepa s gólmanem Šromem mířil do prázdné branky Jeřábek a Vlašim vedla 3:0.

Hostům se povedlo těsně před pauzou snížit zásluhou Žondry, jenž dal deset minut před koncem zápasu kontaktní gól a postaral se o napínavou koncovku. Vzápětí však hosté přišli o vyloučeného Čtvrtníčka, který fauloval zezadu Krause, a početní převahu využili v rychlém sledu k dalším gólům Jícha s Jandou. V nastavení navíc přispěl do přestřelky střídající Hromek.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Opava - Bohemians Praha 1:1 (1:0)
Branky: 16. Radzinevičius - 76. Kuzmanovič. Rozhodčí: Adam - Kříž, Hrabovský. ŽK: Schaffartzik, Sedláček, Metelka, Prokeš - Nesvadba, Fenyk, Lenčevič. ČK: 64. Metelka - 53. Böhm. Diváci: 1528.
Opava: Novák - Dohnálek, Uvíra, Kuděla, Zapletal (30. Pomp) - Schaffartzik, Metelka, Picek (81. Žmolík), Sedláček (67. Wirth) - Radzinevičius, Prokeš. Trenér: Mazura.
Bohemians: Winter - Macháček, Lencevič, Nesvadba, Grznár - Očovan, Fenyk (72. Kuzmanovič), Sabo (36. Demeter), Škoda - Šenkeřík (90.+1 Vojta), Böhm. Trenér: Jindráček.
Vlašim - HFK Olomouc 5:3 (3:1)
Branky: 6. a 22. z pen. Petrů, 33. Jeřábek, 84. Jícha, 89. Janda - 45. a 80. Žondra, 90.+2 Hromek. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Machálek. ŽK: Jeřábek - Čtvrtníček, Kopecký, Biolek. ČK: 82. Čtvrtníček. Diváci: 480.
Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Macháček, Starý - Vebr - Jeřábek (77. Janda), Pokorný (60. Putz), Kraus, Průcha (89. Klán) - Jícha. Trenér: Frýdek.
HFK: Šrom - Kopecký, Čep (48. Lukášek), Murin, Šimko (46. Chmelo) - Bednář, Kobylík, Kovář, Čtvrtníček, Biolek (64. Hromek) - Žondra. Trenér: Machala.

Reklama

Související témata: