Hlavní obsah

Bohemians Praha - Čáslav 0:0Žižkov nedostal gól ani v Ústí a opět v druhé lize vyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Žižkov zůstali i po čtvrtém kole druhé ligy stoprocentní a bez inkasovaného gólu. Na hřišti Ústí nad Labem dnes zvítězili 2:0 zásluhou povedené úvodní čtvrthodiny a upevnili si vedení v tabulce. Naopak Severočeši nedokázali bodovat ani pod vedením nového trenéra Přemysla Bičovského, přestože se do sestavy vrátily opory z minulé sezony útočník Richard Veverka a středopolař Pavel Moulis.

Článek

Zápas měl divoký úvod. Už krátce po jeho zahájení nastřelil Bartl zblízka ústeckého gólmana Nováka. Poté se hra přesunula před branku Viktorie a její strážce Boháč zlikvidoval šanci Čtvrtníčka, po střele Veverky ho zastoupil obránce Besta. Hosté šli do vedení v sedmé minutě, kdy po rychlém brejku a zaváhání brankáře Nováka skóroval z úhlu Surynek. O pět minut později propadla ústecká obrana podruhé a míč dopravil do sítě Bartl.

Do přestávky ještě ústecký Hrošovský minul ve slibné pozici branku Žižkova, na druhé straně hbitý Surynek obešel čtyři hráče Ústí, ale sólo nezakončil. Ve druhém poločase si rychlejší a kombinačně lepší Pražané hlídali dvoubrankový náskok. Střely Bartla a Kotyzy mířily nad ústeckou branku, v závěru šla mimo tyče i hlavička ústeckého Valenty.

Bohemians na výhru čekají

Fotbalistům Bohemians Praha se zase nepodařilo zvítězit. S Čáslaví uhráli na svém hřišti bezbrankovou remízu, a tak v nové sezóně mají na svém kontě pouze nerozhodné výsledky.

Statické hře domácího mužstva bez nápadu a momentu překvapení pozorná defenziva Středočechů většinou bez potíží odolávala. Zelenobílí si za celý zápas vypracovali pouze dvě gólové šance a obě měli jejich zadáci. Již po sedmi minutách hry a trestném kopu Grznára stoper Lencevič ve skluzu těsně minul branku, pět minut před koncem utkání pak další střední obránce Nesvadba z hranice malého vápna mířil hlavou nad.

Čáslav měla tři brankové příležitosti. Po čtvrthodině hry nabíhající Prášil zblízka minul, pět minut před pauzou Krmenčík trefil v čisté šanci z úhlu tyč a po necelé hodině hry Vrabcovu hlavičku vytěsnil reflexivním zákrokem brankář domácích Winter. Ten převzal již před zápasem od zástupců Pražského deníku ocenění pro nejlepšího pražského brankáře v minulé sezoně podle počtu vychytaných nul (13).

Vynikající defenzivou se však mohou pochlubit v úvodu nového ročníku i v Čáslavi. Jejich brankář Ducheček inkasoval ve čtyřech kolech dohromady jediný gól.

Táborsku zajistil bod ex-sokolovský Strnad

Fotbalisté Sokolova neudrželi vedení a s Táborskem remizovali 1:1. Západočechy poslal do vedení v 18. minutě Machek, po změně stran o dělbě bodů rozhodl bývalý sokolovský hráč Strnad.

V Sokolově se oba celky snažily o kombinační fotbal. Aktivnější byli domácí fotbalisté ale přes dobře zorganizovanou obranu Táborska se nemohli prosadit. První dobrou šanci měl hostující Strnad, ale jeho křížná střela letěla těsně vedle. Chvíli na to už se skóre změnilo, poté co Machek zužitkoval akci bratranců Vaněčků a doklepl míč do odkryté branky.

Do druhého poločasu vstoupili o poznání lépe hráči z jihu Čech a díky Strnadovi si vytvořili dvě šance. Někdejší sokolovský kanonýr se teprve zastřeloval a branku Baníku pokaždé minul. Ale v 72. minutě se už prosadil a hlavičkou k tyči zakončil přímočarou kombinační akci hostů.

Táborsko mělo dál převahu, ale blíže k výhře měl nakonec Sokolov. Střídající Hrubý v poslední minutě prošel přes tři hráče, ale jeho střelu do šibenice Fryšták skvěle vytáhl nad.

Bod zachránil Varnsdorfu brankář

Fotbalisté Varnsdorfu remizovali na hřišti nováčka Pardubic 2:2. Bod pro hosty zachránil brankář  Kovář, který v závěru chytil penaltu  Proroka. Domácí Pardubice vstoupily do zápasu aktivně, dobrou kombinační hrou si vytvářely šance a do vedení je ve 22. minutě po centru Jakuba Sklenáře poslal David Petrus. Varnsdorf tahal za kratší konec, ale přesto se mu těsně před koncem poločasu podařilo vyrovnat díky Petru Zierisovi.

Krátce po přestávce se však opět prosadily Pardubice, když se hlavičkou trefil obránce Jan Javůrek. Poté v 65. minutě srovnal Jiří Schubert, domácí ale o deset minut později dostali velkou šanci jít opět do vedení. Rozhodčí po faulu Michala Vilkovského na Jana Řezníčka nařídil penaltu, tu však hostující brankář dokázal zlikvidovat a Varnsdorf remízu uhájil.

Výborný nástup rozhodl

Díky výbornému nástupu zvítězil nováček druhé fotbalové ligy HFK Olomouc nad Opavou 2:1, když obě branky vstřelil v úvodních třinácti minutách. Hostům se povedlo jen snížit na začátku druhého poločasu. HFK tak odčinil předchozí porážku 3:5 ve Vlašimi. Opava se opět nedočkala výhry a je předposlední.

Hanáky poslal do vedení už ve 3. minutě Biolek po Bednářově centru. Za deset minut to bylo 2:0. Hromek zřejmě centroval před branku, ale trochu míč přetáhl a překonal gólmana Nováka. Míč se od tyče odrazil do sítě. Ve 28. minutě zastoupil Šimko v brance gólmana Šroma a kvůli hře rukou po Radzinevičiusově střele byl vyloučen. Následnou penaltu však Šrom Radzinevičiusovi chytil. Do druhého poločasu hosté poslali do útoku střídajícího Lokšu, který hned snížil. Jeho technický pokus po hodině hry skončil těsně vedle pravé tyče. Vzápětí se počet hráčů na hřišti srovnal. Výborně hrající Biolek utekl obraně hostů a Sedláček ho zastavil faulem.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Bohemians Praha - Čáslav 0:0
Rozhodčí: Nenadál - Hájek, Machálek. ŽK: Grznár - Prášil, G. Efthymiadis. Diváci: 396.
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Lencevič, Nesvadba, Grznár - Očovan, Fenyk (90.+2 Penc), Demeter, Škoda - Šenkeřík (77. Duchnič), Kuzmanovič (66. Janda). Trenér: Jindráček.
Čáslav: Ducheček - Fikejz, Charuza, Karal, Kunášek - Dudka (28. Kučera), Prášil, Pollalis, O. Vrabec (90. Leibl) - Krmenčík, Ujec (80. G. Efthymiadis). Trenér: P. Vrabec.
Sokolov - Táborsko 1:1 (1:0)
Branky: 18. Machek - 72. Strnad. Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Mokrusch. ŽK: Vrtělka, Blažek, Hrubý - Kotrba. Diváci: 890.
Sokolov: Bertelman - Blažek, Dvorník, Vondráček, Šíma - Machek, Čada (72. Hrubý), Vrtělka, Vaněček I (81. Mlika) - Holub - Vaněček II. Trenér: Jindra.
Táborsko: Fryšták - Kotrba, Gallo, Mráz, Smrek - Ciferský, Dobal, Jasanský (90. Voráček) - Kočí, Mach (68. Džafič) - Strnad. Trenér: Zákostelský.
Pardubice - Varnsdorf 2:2 (1:1)
Branky: 22. J. Sklenář, 48. Javůrek - 44. Zieris, 65. Schubert. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Ratajová. ŽK: Dubský, Přibyl - Schubert, Zieris. Diváci: 958.
Pardubice: Shejbal - Přibyl, Němeček, Prorok, Norek - Dittrich, Dubský (81. Jeřábek), Řezníček, Javůrek - Petrus, J. Sklenář (76. Hundák). Trenér: Svědík.
Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Zieris, Pimpara, Dobrovolný (46. Volf) - Mach, Hikspoors (67. Vilikovský), Cana (36. Jakobovský), Breite - Schubert, Martan. Trenér: Frťala.
Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:2 (0:2)
Branky: 7. Surynek, 12. Bartl. Rozhodčí: Adam - Kotík, Trávníček. ŽK: Folwarczny, Dragoun - Šťastný, Sloboda. Diváci: 945.
Ústí nad Labem: R. Novák - Zeman, Valenta, Štrbák, Folwarczny - Volek, Hrošovský, Dragoun (79. Peterka), Moulis (58. Benčík) - Veverka (74. Gulajev), Čtvrtníček. Trenér: Bičovský.
Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, P. Besta, Čermák - Bartl (80. Slodowy), Sedláček (68. Mareš), Sloboda, Kotyza - Kalod, Surynek (90. Roubal). Trenér: Nádvorník.
Baník Most - Graffin Vlašim 1:1 (1:0)
Branky: 39. Pilař - 65. Jícha. Rozhodčí: Lerch - Zeman, Vlasjuk. ŽK: Mujagič, Duvnjak, Pospíšil, Procházka (všichni Most). Diváci: 8
Most: Belaň - Procházka, Běloušek, Lafrance, Pospíšil - Šraga (73. Štefko), Schut, Pilař, Lácha - Mujagič, Duvnjak (73. Vodička). Trenér: Zach.Most: Belaň - Procházka, Běloušek, Lafrance, Pospíšil - Šraga (73. Štefko), Schut, Pilař, Lácha - Mujagič, Duvnjak (73. Vodička). Trenér: Zach.
Most: Belaň - Procházka, Běloušek, Lafrance, Pospíšil - Šraga (73. Štefko), Schut, Pilař, Lácha - Mujagič, Duvnjak (73. Vodička). Trenér: Zach.
Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Macháček, Starý - Vebr - Jeřábek (85. Janda), Kraus, Pokorný (61. Klán), Průcha - Jícha (89. Putz). Trenér: Frýdek.
1. HFK Olomouc - SFC Opava 2:1 (2:0)
Branky: 3. Biolek, 13. Hromek - 48. Lokša. Rozhodčí: Matějek - Hock, Arnošt. ŽK: Čep, Murin, Lukášek, Biolek - Wirth, Šrom. ČK: 28. Šimko - 65. Sedláček. Diváci: 845.
HFK: Šrom - Šimko, Murin (90. Chmelo), Čep, Kopecký - Bednář, Hromek, Kobylík (55. Lukášek), Kovář, Biolek - Žondra. Trenér: Machala.
Opava: Novák - Kuděla, Uvíra (79. Ficek), Swiech, Dohnálek (46. Lokša) - Schaffartzik, Wirth, Sedláček, Partyš - Prokeš, Radzinevičius (70. Šrom). Trenér: Mazura
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Znojmo 30 45 : 24 58
2 Bohemians 30 50 : 25 56
3 HFK Olomouc 30 41 : 44 50
4 Sokolov 30 36 : 26 50
5 Varnsdorf 30 49 : 37 49
6 Zlín 30 49 : 37 48
7 Pardubice 30 47 : 31 46
8 Žižkov 30 38 : 30 45
9 Karviná 30 43 : 43 42
10 Ústí 30 32 : 42 39
11 Bohemians 30 30 : 33 35
12 Táborsko 30 35 : 42 34
13 Vlašim 30 37 : 58 31
14 Most 30 33 : 48 31
15 Čáslav 30 24 : 43 25
16 Opava 30 34 : 60 21

Reklama