Hlavní obsah

Vezeme se na vítězné vlně, libuje si kouč Nádvorník po tažení Žižkova

Spanilou jízdu předvádějí fotbalisté Viktorie Žižkov v dosavadním průběhu druhé ligy. Za čtyři odehraná kola nasbírali plný počet dvanácti bodů, vstřelili devět gólů a ani jeden neinkasovali. Taková bilance je skvělým vstupem do sezóny, v níž si hráči pražského celku chtějí vybojovat návrat do první ligy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Surynek z Viktorie Žižkov se raduje z branky.

Článek

Žižkovští splnili roli favorita i na hřišti Ústí nad Labem, kde o svém vítězství rozhodli dvěma góly už v první čtvrthodině. „Už v samotném začátku jsme měli výbornou šanci, když Bartl sám před brankářem uklouzl. Pak nám naopak přálo štěstí při odkopu z brankové čáry. V dalších fázích se už ukázala kvalita naší útočné a přechodové fáze. Věděli jsme o schopnosti Ústí ve hře dopředu, ale i o tom, že jejich obrana je trošku pomalá. Chtěli jsme využít rychlostních typů v ofenzivě a prosazení se při soubojích jeden na jednoho, což se nám podařilo," hodnotil žižkovský trenér Roman Nádvorník tříbodový zisk.

A mínil, že Viktorka mohla vyhrát výraznějším rozdílem, než 2:0. „Kdybychom přidali třetí gól, bylo po takřka po zápase. I tak jsme vývoj měli pod kontrolou a dobře jsme ho zvládli," liboval si kouč.

Pražský tým si počíná zatím neohroženě. „Už před sezónou jsme mluvili o tom, že bychom chtěli hrát o postup. Myslím, že stejné ambice netají ani další celky, ale jen Žižkov je stoprocentní. Vezeme se na vítězné vlně, kéž by to vydrželo. Nesmíme nic a nikoho podcenit. Druhá liga vyžaduje koncentraci," uvažoval Nádvorník.

Střelecky se Viktorka opírá o Surynka, který skóroval v každém ze čtyř zápasů. „Jsem rád, že má formu. V létě jsem o jeho příchod stál a ukazuje se, že to byl dobrý tah. Doufám, že minimálně do konce sezóny vydrží u nás a pomůže nám vykopat postup," usmál se trenér.

Nebojí se, že hráčům teď stoupne druholigová sláva do hlavy? „Je na mě a celém realizačním týmu, abychom udrželi mužstvo při zemi. Kluci vědí, o co v boji o postup jde, a věřím, že se nestane, že by nějaký zápas jen odchodili," dodal Nádvorník.

Reklama

Související témata: